Teknoloji

14 yaşındaki çocuk, kansere iyi gelen sabunla “Amerika’nın En İyi Genç Bilim Adamı” ödülünü kazandı

Annandale, Virginia’da yaşayan 14 yaşındaki bir öğrenci, cilt kanserini tedavi etmek için tasarlanmış bir sabunla 3M Genç Bilim İnsanı Yarışmasını kazandı.

Annandale’deki WT Woodson Lisesi’nde 9. sınıf öğrencisi Heman Bekele, son dört ayda Amerika’nın En İyi Genç Bilim Adamı ” şampiyonluk için diğer dokuz finaliste karşı yarıştı. Öğrenciler, buluşlarının sunumu da dahil olmak üzere bir dizi yarışmada değerlendirilmeden önce konseptlerini bir prototip haline getirmelerine yardımcı olan bilim insanı danışmanlarıyla eşleştirildi.

Başvurularda epilepsiyi tespit etmek için eldiven ve uygun maliyetli elektronik braille cihazı görme engelliler için alfabe ) ekran cihazı dahil edildi. Bekele, Amerika Birleşik Devletleri’nde en yaygın kanser türünü tedavi etmek için tasarlandı. Melanom Tedavi Sabunu (MTS)ile maçı kazandı.

Bekele sunumunda şunları söyledi: “ Bu sabunu, normal tıbbi sabunu, dendritik hücreleri kademeli olarak yeniden etkinleştiren keratolitik ajanlar olan salisilik asit, glikolik asit ve tretinoin ile 50/30/20 oranında birleştirerek yaptım.” dedi ve şöyle devam etti: ” MTS kullandıktan sonra sabun, cildinize ücretli benzeri reseptörler salar. Bu reseptörler dendritik hücrelere bağlanarak onları yeniden etkinleştirir. Artık yeniden etkinleşen dendritik hücreler daha sonra enfekte olmuş HPV hücreleriyle savaşmak için TN io12 hücreleriyle birleşir.

Bekele, önümüzdeki beş yıl içinde buluşunu geliştirmeyi ve düşük maliyetli sabunu en çok ihtiyaç duyulan yerlere dağıtacak kar amacı gütmeyen bir organizasyon kurmayı umuyor. Unvana ek olarak 25.000 dolarlık bir para ödülü de aldığını belirtmekte fayda var.

Bekele, Genç Bilim İnsanları Laboratuvarı ( Genç Bilim İnsanı Laboratuvarı) söz konusu: ” 3M Genç Bilim İnsanları Yarışması’na genç beyinlerin dünyaya pozitif etki yaratabileceğine inandığım için başvurdum. Her zaman biyoloji ve teknolojiye ilgi duymuşumdur ve bu yarışma bana fikirlerimi sergilemem için mükemmel bir platform sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu