Ekonomi

Altında denge arıyorum

Altın yeni haftaya yatırımcıların Salı günü açıklanacak ve faiz oranlarının geleceğine dair ipuçları verecek ABD enflasyon rakamlarını beklemesiyle istikrar arayışıyla başladı.

Spot altın, geçen hafta yüzde 2,6’lık bir düşüş yaşadıktan sonra haftanın ilk işlem gününde 1.940 dolarda yatay bir görünüm sergiledi.

ABD’de çekirdek enflasyonun üçüncü ayda yüzde 0,3 oranında artması beklenirken, bu verinin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin tutumunu desteklemesi bekleniyor.

Her ne kadar piyasalar hâlâ daha güvercin bir faiz görünümüyle fiyatlansa da, altın son zamanlarda parasal sıkılaştırmanın bitip bitmediğine dair artan şüphelerin etkisiyle baskı altına girdi.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen hafta Fed’in gerekirse faiz oranlarını daha da artırmaktan çekinmeyeceğini söylemişti.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Lideri (ECB) Christine Lagarde, Financial Times’ın Cuma günü düzenlediği etkinlikte, mevduat faizini yüzde 4’te tutmanın enflasyonu dizginlemek için yeterli olacağını, ancak yetkililerin borçlanma maliyetlerini yeniden artırmayı düşüneceklerini söyledi. gerekli.

Bu hafta açıklanacak verilerin piyasalarda volatiliteyi artırabileceğini kaydeden analistler, şimdilik para piyasalarındaki fiyatlamaların önümüzdeki toplantılarda ECB’nin politik faiz oranını sabit tutacağına işaret ettiğini belirtti.

seferihisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu