Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Ankara’da Kentsel Dönüşüme İhtiyaç Var

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turgut Altınok, 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde ölümlerin yarısının ve hasarın çoğunun Hatay’da olduğunu belirterek, “Fay geçişi var” dedi. Şereflikoçhisar üzerinden yönü Ankara’ya doğru. “Yani 6.5 – 7.5 büyüklüğünde bir deprem olursa Allah korusun Ankara’nın birçok yeri yıkılacak. Yani Ankara’nın birçok yerinde acil olarak kentsel dönüşüme ihtiyaç var.” dedi.

Altınok, Aşağı Eğlence Mahallesi Giresun Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Esnaflara “hayırlı olsun” dileyerek dönerciye giden Altınok, başka bir dükkanda vatandaşlara halk tatlısı ve Ankara simidi ikram etti.

Ziyaretin ardından bir çayhanede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, şu anda kapalı olan ANKAPARK’la ilgili planları sorulduğunda, “ANKAPARK’ın açılması gerekiyor. Maalesef orada çürüyen bir milli servet var. Tabii ki, Bunu geliştireceğiz ama bir yandan da hızla onarıp yenilememiz gerekecek.” “Onarıp ANKAPARK’ı hizmete açacağız.” o cevapladı.

Altınok, kentsel dönüşümle ilgili soru üzerine binaların da insanlar gibi yaşlandığını söyledi. Kentin her yerinde 50-60 yıl önce dere kumlarından yapılmış binaların bulunduğunu belirten Altınok, şöyle devam etti:

“Ankara’da deprem olmadı diye rehavete kapılmayalım. 6 Şubat depreminin merkezi Kahramanmaraş’tı ama nereyi yıktı? Hatay’ı yıktı. Yani depremde ölenlerimizin yarısı, yıkımın büyük kısmı oldu. Hatay’daydı. Yani depremin hedefi Ankara’dır. Şereflikoçhisar’dan geçen bir fay var. Yönü Ankara’ya doğrudur. Yani 6.5 – 7.5 büyüklüğünde bir deprem olursa Allah korusun Ankara’nın pek çok yeri yıkılacak.

Yani Ankara’nın birçok yerinde acil olarak kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Şereflikoçhisar’dan geçen fay hattında kopma olursa Ankara’da çok fazla yıkım ve ölüm yaşanacak. Ve bu binalar eski. Her yer dağılıyor. Ankara’nın yaşlanan birçok dokusunda kentsel dönüşüm planlarımız olacak. Ankara’da bunların acilen yapılması lazım.”

Altınok, CHP’nin Etimesgut Belediye Başkanı adayı Erdal Beşikçioğlu’nun, “Mansur Önderimizin ayakları yere o kadar sağlam basıyor ki, yürürken çevresindekiler titriyor.” “Mansur Yavaş sizin için güçlü bir aday mı?” Sorulduğunda, “Vallahi yürürken kimse titremiyor, bizim sevgimiz var. Biz insanları titretenlerden değil, seven ve kucaklayanlardanız. Biz insanları titretmek için değil, korkutmak için buradayız.” Gönüller kazanın, gönüller yapın. Biz kibir adası değil, gönül adasıyız.” söz konusu.

“Izgaraların ve ızgaraların temizlenmesi gerekiyor”

Ankara’da sağanak yağışla birlikte meydana gelen sel ve su baskınlarına yönelik çözüm önerileri sorulan Altınok, şunları söyledi:

“Ankara’da 2,5 yıl önce metrekareye 31 ila 37 kilo düşen yağmurda 7 kişi hayatını kaybetti. Bütün dünyanın dolarlarını, altınlarını verseniz de bir can geri getiremezsiniz. Bu kentte 7 kişi su nedeniyle hayatını kaybetti. Büyükşehir Belediyesi’nin ihmali. Ankara’nın altyapısı iyi ama bu ızgaranın ızgaralarının temizlenmesi gerekiyor. Yağmur kanallarının genişletilmesi gerekiyor. Japonya’da metrekareye 250 kilogram yağmur yağıyor. Üzerimize 100 kilo yağmur yağsa Ankara yerle bir olur. O halde kimse ‘doğal afetti’ bahanesinin arkasına saklanmasın. Saatte 31 ile 37 kilogram arasında yağan yağmur doğal afet değildir.”

Filistinli kanser hastasının cenaze töreni

Altınok, daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze’den tedavi için getirilen kanser hastası Riyah Mahmoud Muhammed (67) için Hacı Bayram Veli Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyelerinin katıldığı cenaze töreninin ardından Muhammed’in naaşı, defnedilmek üzere Karşıyaka mezarlığına götürüldü.

Cenaze namazının ardından camide vatandaşların sorunlarını dinleyen Altınok, ardından tarihi Ulus bölgesindeki esnafı ziyaret etti.

haber-narlidere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu