Haber

Antalya Sokak Hayvanları Çalıştayı Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi Antalya Sokak Hayvanları Çalıştayı’na katılan Lider Muhittin Böcek, toplumsal bir sorun olarak kabul edilen sokak hayvanlarının refahı ve toplum huzurunun sağlanması için en iyi desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, “Çünkü biz ; Biz sadece can dostlarımızın sorunlarıyla değil, kadın, çocuk ve engellilerin sorunlarıyla da ilgilenen bir belediyeyiz.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentteki sokak hayvanlarının sorunlarını tespit etmek, kamuoyunu bilinçlendirmek, diğer kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverler arasındaki işbirliklerini desteklemek amacıyla “Antalya Sokak Hayvanları Çalıştayı” düzenledi. Çalıştaya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Temsilcisi Sevda Kıraç, dernekler, üniversiteler, meslek odaları, kamu kurumları ve hayvanseverlerden temsilciler katıldı.

KALICI ÖNLEMLER GEREKİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon çalışmaları kapsamında düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Önder Muhittin Böcek, dünyanın tüm canlılar için ortak bir yaşam alanı olduğunu belirterek, insanoğlunun kentleşmesi ile birlikte, sokak hayvanları ile ortak yaşam açısından bazı sorunlar ortaya çıkmıştır. Hayvan sayısının artması, kentleşmenin hayvanlar için getirdiği sıkıntılı koşullar, artan hayvan kazaları ve hayvanlara uygulanan şiddetin uyumla ilgili sorunları artırdığına dikkat çeken Lider Böcek, her ikisi için de kalıcı önlemler alınmasının değerli olduğunu belirtti. hayvanların korunması ve toplum sağlığının devamlılığı.

SOKAK HAYVANLARI BAKIM EVİ HİZMETE BAŞLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz hayvanların korunması ve toplum sağlığı adına değerli çalışmalar yürüttüklerini belirten Önder Muhittin Böcek, “2020 Mart ayında ihalesini gerçekleştirdiğimiz Sahipsiz Hayvanlar Aralıklı Bakım Barınağımızın inşaatını tamamlayarak, hayata kazandırdık. hizmete girdi. 1300 köpek ve 700 kedi kapasiteli Sokak Hayvanları Süreksiz Bakım Evimizde kedi-köpek ve ortopedi olmak üzere toplam 7 klinik, 1 acil polikliniği, 1 k klinik, 1 köpek kliniği, 1 post ortopedi kliniği, 2 köpek bulunmaktadır. revirler, 1 kedi revirleri. revir ortamında ise acil ve günlük tedavi protokolleri takip edilmektedir. 2 adet acil müdahale aracımız ile 24 veteriner hekim, 12 veteriner tekniker, 3 tekniker, 35 hayvan bakıcısı ve hasta bakıcı ile 7/24 hizmet vermekteyiz.”

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Başkan Muhittin Böcek, toplumsal bir sorun olarak kabul edilen sokak hayvanlarının refahı ve toplum huzuru için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, “Çünkü biz; Hayvanları ve doğayı karşılıksız sevmenin maneviyatını biliyoruz. Çünkü biz; Biz sadece can dostlarımızın sorunlarıyla değil, kadın, çocuk ve engellilerin sorunlarıyla da ilgilenen bir belediyeyiz.”

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULACAK

Antalya Sokak Hayvanları Çalıştayı’nda sokak hayvanları ile ilgili sorunların ve analiz önerilerinin tüm paydaşlarla tartışılacağını belirten Lider Böcek, “Her kesimin değer yargılarını dikkate alarak, bu çerçevede nasıl bir arada yaşama kültürü oluşturabiliriz? karşılıklı sevgi ve saygı konuları ele alınacak ve çözüm önerileri tartışılacaktır. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü olması nedeniyle atölyemiz daha da anlamlı hale geldi.”

HAYVANLARA VE DOĞAYA SAYGI İLE Türkiye

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın gülümsediği, hayvanlara, çevreye ve çevreye saygı duyduğu, daha aydınlık, daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye’yi inşa edeceğimize inanıyorum. Doğa, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında. Seni sevgiyle kucaklıyorum. Söz size!…. Birbirini kırmayan, hayvanların ve tüm canlıların haklarını koruyan, mesafelerin değil kucaklayan bir Türkiye çok yakındır.”

UZMAN İSİMLER SORUNLARI ELE ALIR

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. “Sorunlara Dair Sunumlar” başlıklı ilk oturumda Doğa Koruma Milli Parklar Antalya Şubesi’nden Veteriner Hekim Erol Karacan, Antalya Barosu Avukatı Ilgaz Ayça Yaz ve Antalya Veteriner Odası Başkanı Veteriner Hekim Murat Karabayoğlu değerlendirmelerde bulundu. sokak hayvanları ile ilgili sorunlar hakkında.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULDU

Oturumun devamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. sokak hayvanlarının başına gelenlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Çalıştay 2. Oturumda analiz önerileri tartışıldı. Moderatörlüğünü Ezgi Gözeger’in yaptığı çalıştayın konuk konuşmacısı ise hayvan hakları üzerine çalışmalarıyla öne çıkan sanatçı Yonca Evcimik oldu.
 
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu