Haber

ASKİ Su Faturalarında Ankara’nın Tarihi ve Kültürel Mirası Tanıtılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesiile ankaraBilim Üniversitesi iş birliği ile kentin tarihi ve tarihi değerleri ‘ASKİ Su Faturaları’nın arka yüzüne tanıtılıyor. ankaraTürkiye’nin Başkenti olmasının 100. yılında ASKİ su faturalarını da arka plana attı. ankaraGordion, Ankara Kalesi ve Hacıbayram Mescidi gibi kültürel miras alanları hakkında kısa bilgilendirici yazılar yer alacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve tarihi değerlerinin tanıtılması amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Bilim Üniversitesi işbirliğiyle kentin kültürel mirasına dikkat çekmek ve halkı bilgilendirmek amacıyla yeni bir proje başlatıldı.

KÜLTÜREL MİRAS ALANLARI HAKKINDA KISA BİLGİ VERİLECEK

Ankara’nın Başkent olmasının 100. yılında ASKİ su tüketim faturalarının arkasında artık Gordion, Ankara Kalesi ve Hacıbayram Mescidi gibi Ankara’nın kültürel miras alanları hakkında kısa bilgilendirici yazılar yer alacak.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ve Ankara Bilim Üniversitesi iş birliğinde yürütülen uygulama ile başkentin kültürel değerlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

İLK BİLGİLENDİRME TEMMUZ FATURALARIYLA BAŞLADI

“Başkent Ankara 100. Yıldönümü, 13 Ekim 1923” damgası ve Ankara Mirası logosu bulunan faturalarda ilk bilgi; UNESCO Dünya Mirası Kesikli Listesi’nde bulunan ‘Arslanhane Camii’ ile ilgiliydi.

Temmuz ayı faturalarıyla başlayan bilgi paylaşımının bir yıl daha devam etmesi planlanıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

inhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu