Haber

Bingöl’de ‘Kimse Yüzme Bilmez’ Projesi Devam Ediyor

gençlik ve SporMilli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle 2018 yılında başlatılan ‘Yüzmek Yok’ Projesi Bingöl’deki olimpik kapalı havuzda ücretsiz olarak devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle 2018 yılında başlatılan ‘Kimse Yüzemez’ Projesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda devam ediyor. Merkez Karşıyaka Mahallesi’ndeki olimpik kapalı havuzda ücretsiz eğitim alan öğrencilerin birçoğu personel eşliğinde maçlara hazırlanıyor. Eğitimler kurum bünyesinde görev yapan 3 eğitmen ve 4 cankurtaran ile bayanlar için haftada 3 gün, erkekler için 3 gün olmak üzere devam ederken, kurstan ücretsiz olarak faydalanıyorlar. Yüzme kursunda projenin başladığı günden bu yana 21 bin 180 öğrencinin eğitim aldığı, 2022 yılında ise 11 bin 605 öğrencinin bu kurstan faydalandığı belirtildi. Mart 2023’te başlayan kursa 3 binin üzerinde öğrenci kayıt yaptırdı. , bu yılki hedefin ise 10 bin olduğu bildirildi.

“11.605 öğrenciye yüzme öğrettik”

Kursların devam ettiğini kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Lağoğlu, “Şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hayata geçirdiği birçok projeden birini kırsalda 81 ilimizde yürütüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çok önemsediği projeler.Bakanlığımız 2018 yılında başlattığı bu projeyi hayata geçirdi.Spor Müdürlüğümüz çalışanlarının özverili çalışmaları ve antrenörlerimizin özverili çalışmaları sayesinde 11.605 öğrencimize eğitim vererek ulaştık. 2022 yılında bakanlığımızın koyduğu hedefin biraz üzerinde yüzmek. 2023 yılında da bu projemiz devam etmektedir. Mart ayında başlayan projemizde yaklaşık 3 bin gencimizin faydalanmasını sağladık. Sonuç olarak 62 performans sporcumuz var. Spor kültürü oluşturmanın verdiği prestij ile spor kültürü ile birlikte bu başarı hepimizin, bu milletimizin başarısıdır.Bugün hedeflerimizi Türkiye’nin belirlediği hedeflerden bir adım daha ileriye taşımış bulunmaktayız. Bakanlığımız ama yarın da böyle olursa, Bakanlığımızın büyük bir emek, sevgi ve şevkle koyduğu hedefleri çok daha yukarılara taşıyarak, bu vesileyle Bingöl’de sporun yaygınlaşmasına ve nihayetinde büyük bir başarıya imza atacağız. spor kültürünü yaymak için çalıştığımızı ve çabaladığımızı bilmenizi isterim.”

Yüzme öğrenmek isteyen herkesin ücretsiz olarak bu kursa gelebileceğini belirten öğrencilerden Zeynel Abidin Arslan, “Okullar kapandı ve yazın Gençlik Merkezi’nin yüzme kursuna geldim. Buraya geliyorum.” Haftada 2 gün yüzme öğreniyorum ve 2 yıldır bu işi yapıyorum.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” – BİNGÖL

kumluca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu