Haber

Borrell: AB’nin Ukrayna’ya askeri desteği şimdiden 27 milyar avroya ulaştı

Brüksel’deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere konuşan Borrell, şu ana kadar Ukrayna’ya sağlanan askeri yardımların, 27 milyar euro karşılığındaAynı zamanda Kiev’e yapılacak yardımın gelecekte artırılmasına ilişkin herhangi bir ilerleme veya yeni karar açıklamadı.

Borrel, ” Ukrayna’yı unutmayın, çatışmalar devam ediyor. Ukrayna’ya yardımlarımız artıyor, askeri desteğin 27 milyar euroya ulaştığını söyleyebilirim. Bu şimdiye kadar ulaşılan en yüksek rakam. Ukraynalı askerleri eğitmekDevam ediyoruz, Ukrayna’nın yanında durmaya devam ediyoruz“dedi.

Şu anda, Ukrayna’ya 500 milyon avro tutarındaki bir sonraki askeri yardım diliminin yanı sıra önümüzdeki dört yıl için 20 milyar avroluk uzun vadeli askeri desteğin yanı sıra 50 milyar avro tutarında makro-mali yardım da sağlanıyor. 2024-2027 dönemi için esas olarak Brüksel’de bloke edilmiştir. .

Tüm bu konuların bugün ve yarın AB dışişleri bakanları ve savunma bakanları toplantılarında tartışılması gerekiyor ancak şu ana kadar birliğe üye ülkelerden bu konularda ortak bir karar çıkmadı.

Rusya, Batı’nın Ukrayna’ya silah sevkiyatına kararlılıkla karşı çıkıyor. Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev’e silah sevkiyatına ilişkin NATO ülkelerine bir not göndermiş ve İttifak ülkelerinin ‘ateşle oynadığını’ açıklamıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LavrovUkrayna’ya silah içeren herhangi bir kargonun Rusya açısından hukuki bir amaç haline geleceğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu