Ekonomi

Borsa İstanbul’da 4 hisse güne yeni tedbirlerle başlayacak

Investing.com – Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 4 hisse senedine bir ay boyunca çeşitli tedbirler getirildi.

Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş. ( AYÇES) hisseleri bugünkü seans başından 12 Ekim 2023 seans sonuna (seans sonuna) kadar açığa satış ve kredili işlem yapmaktan yasaklanacak.

Türkiye İş Bankası A.Ş. B Sınıfı ( ISBTR ) payları 12/10/2023 tarihine (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanmış (internet emir yasağı) olarak işlem görecektir. İlgili hisse senedine ilişkin hâlihazırda uygulanan açığa satış ve teminatlı işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat süreci güzergahı tedbirleri, internet emir yasağı tedbiri süresince devam edecek.

Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( MTRYO) ve QNB FinansbankA.Ş.( QNBFB) hisseleri bugünden itibaren 12/10/2023 (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emrinin kısıtlanması ve piyasadan emir girişinin sınırlandırılması”, “emir iptali, emir miktarının azaltılması ve emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgilerinin yayınlanmasının kısıtlanması”nı içermektedir.

Buna göre, ilgili hisselerde halihazırda uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri, emir paketi tedbirleri süresince devam edecek.

haber-kaman.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu