Haber

CHP’li belediye başkanları adaylık için Kılıçdaroğlu ile görüşecek mi?

ANKARA– CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmayan projelerine ilişkin CHP Genel Merkez’de açıklama yaptı.

CHP’li belediyelerin hizmetlerini anlatan CHP’li Torun, “Biz bu hizmetleri yaparken devlet ne yapıyor? Kamu kurumu olan belediyelerim, hizmet vermelerini nasıl engelleriz diye arayış içerisindeler. Torba kanunlarla belediyelerin yetkilerini ellerinden almaya çalışıyorlar, belediyeler arasında partizanlık yapıyorlar. Hukuksuz soruşturma ve davalarla belediye başkanlarımızı yıldırmaya çalışıyorlar. İçişleri Bakanlığı’nda bir birim kuruyorlar, bir suç bul, bulamıyorsan uydur diyorlar. Belediyelerimize uygulanan siyasi bir terördür” dedi.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının gün içinde Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemek için olup olmadığı sorusuna yanıt veren Torun, Altı Tablo’yu işaret etti.

’13 BÜYÜK PROJE TEK İMZA BEKLİYOR’

Devletin kredileri onaylamaması nedeniyle Adana’da hafif raylı sistem, İzmir’de Buca-Narlıdere-Çiğli raylı sistem gibi büyük projelere başlayamadıklarını belirten Torun, “Türkiye’de belediyelerimize karşı benzeri görülmemiş bir partizanlık yaşıyoruz. Tarih. Belediyelerimiz tüm hizmetleri kendi öz kaynaklarıyla hayata geçiriyor. Devlet desteği yok, kamu bankaları kredi vermiyor. Dört büyük belediyemizin 13 büyük projesi hükümetten tek imza bekliyor. Belediyelerimizin 37 milyar liralık kredi anlaşmaları hükümet tarafından onaylanamıyor. Merhamet beklemiyoruz. Sözleşme imzalamadıkları için proje başlatamıyoruz. Hazineden para istemiyoruz” dedi.

Torun, “Derin bir yoksulluk var, bu nedenle 70 bin ilk ve orta öğretim öğrencisi ile 35 bin üniversite öğrencisine gıda desteği sağlıyorlar.” Hükümetin sadece bir okul öncesi proje başlatması yeterli değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçime gideceğini açıkladığını hatırlatan Torun, “Milletin sözü yeter” sloganını hatırlatarak, “Bu ülkede artık yeter diyecek bir şey varsa o da siyasi iktidardır. Erdoğan’ın bu sloganı daha yüksek sesle söylemesini istiyorum. Partizanlık ve ayrımcılık yeter” dedi.

ALTINCI MASA GÜNDEMİNDE ADAY VAR’

CHP’li Torun, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 11 CHP Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini hatırlatan Torun’a bu görüşmenin kapsamı soruldu ve “Büyükşehir belediye başkanlarımız zaman zaman başkanlarımızı ziyaret ediyor. Fikir alışverişinde bulunuyorlar” dedi.

Belediye başkanlarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının aktarılacağı iddiasını hatırlatan Torun’a, “Belediye başkanlarını destekleyecekler mi?” “Belediye başkanlarımız açılış töreninde başkanımıza desteklerini ifade ettiler. Belli toplantılarda desteklerini dile getirdiler. Aday, ‘Altı Tablo gündeminde’ sözleriyle yanıt verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu