Haber

CHP’nin 38. Olağanüstü Kurultayı hazırlıkları tamamlandı

CHP’nin 4-5 Kasım’da Ankara ziyareti Spor Salonda gerçekleştirilecek 38. Muhteşem Kongre’nin hazırlıkları tamamlandı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bu kongrede kime oy verirlerse versinler, tüm delegelerimizin, tüm milletvekillerimizin ve 2 başkan adayımızın, birliği yansıtan bir anlayışla omuz omuza bu kongre salonundan ayrılacağına inanıyoruz.”

CHP Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Gürsel Erol, kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Cumartesi günü yapılacak kongrenin kendileri için çok anlamlı ve değerli olduğunu vurgulayan Erol, “Kongremizin adı ‘demokrasi kurultayı’ olacaktır. Partimizin kültür ve geleneklerini gerçek anlamda yansıtan ve bu kongrenin çok anlamlı olduğu bir kongre olacaktır. içindeki yarışlar aslında demokratik bir kültürdür. Bugün hazırlıkları tamamlamanın son aşamasındayız. Teknik “Teşkilat olarak CHP ve diğer siyasi partiler tarihinin belki de en detaylı organizasyonuyla bir kongre süreci yaşıyoruz. . Bu kongreyi çok önemsiyoruz. Hem Türkiye’de yeni bir umut, yeni bir heyecan yaratmak hem de partimizin birlik ve beraberliğini sağlamak adına bu kongreyi büyük önemsiyoruz.” dedi.

‘YENİ BİR UMUT YARATACAKLARINA İNANIYORUZ’

Kongrede Divan Başkanı olacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da bilgilendirdiklerini belirten Erol, “Kendisine Meclis yönetim süreci ve kongre yönetim süreci hakkında da bilgi verdik. Partimizin diğer Genel Başkan adayı olan Küme Liderimiz Sayın Özgür Özel, arkadaşlarımız ve milletvekillerimiz geldi, onlarla da görüştük, protokol imzaladık ve kongre salonunun yerleşim planı konusunda mutabakata vardık, Sayın Özgür Özel’e destek veren misafirlerin oturacağı alanlar, görevleriyle ilgili poster ve pankartlarını asacakları alanlar.Biz bu kongre sürecini aramızda uzlaşma kültürüyle sürdürdük.Güzel bir uyum ve güzel bir ortam var. Bu uyumlu çalışmaya katkılarından dolayı kendilerine de teşekkür ediyorum. Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı seçimimizi yapacağız. Başkanlık seçimimizden sonra Pazar günü Parti Meclisi seçimimizi yapacağız. Ve bu kongrede kime oy verirlerse versinler, “İnanıyoruz ki, tüm delegelerimiz, tüm milletvekillerimiz ve 2 genel başkan adayımız, birliği yansıtan bir anlayışla omuz omuza bu kongre salonundan ayrılacak, yeni bir umut ve yeni bir ufuk oluşturacaktır. Türkiye için yeni bir heyecan” dedi.

‘HİÇBİR YASAK YOK’

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erol, ‘Gerginliğin ve kaotik bir kongre sürecinin yaşanmaması için ekstra özen gösteriliyor. Ancak bölgeye döviz girişinin yasaklanması gibi bazı yasaklardan da bahsediliyor. Bunlarla ilgili ne gibi önlemler alındı?’ “Yasak yok, öyle bir şey yok. Tam tersine Sayın Özgür Özel’in posterleri, pankartları dışarıda her yere asılmıştı. Hatta bugünkü konuşmamızda Sayın Özgür Özel’e destek veren misafirlere tam tersi stantlar verdik. Özgür Özel, arkalarında da Cumhurbaşkanımızın posterleri vardı.” Hatta o posterlerin indirileceğini, Sayın Özgür Özel’in posterlerinin asılacağını, o işi öğleden sonra yapacaklarını söyledik. Herhangi bir yasak yok. Tam tersine tüm talepler karşılanıyor ve demokratik bir ortamda herkesin hakkını, hukukunu arayan bir sürece elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz.” yanıtını verdi.

kalkandereajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu