Haber

Cumhurbaşkanlığı seçimi için il dışından dönen Hataylılar

6 Şubat depremlerinin en büyük yıkıma uğradığı Hatay ilinden ayrılan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için geldikleri otogarda yoğunluk oluşturdu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çok sayıda Hataylı şehri terk etti. Türkiye’nin farklı illerindeki Hataylılar, yarın yapılacak 2. tip Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için otobüslerle kente döndü. Hatay Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde seçimler için yoğun bir hareketlilik olduğu gözlendi. Yol ücretleri AFAD tarafından karşılanan vatandaşlar, otobüsten iner inmez “İl Dışı Tahliye Uygulama Merkezi”ne başvurarak ücretlerini almak için kayıt yaptırdı. Vatandaşların bir kısmı aileleri tarafından karşılanırken, bir kısmına da Hatay Valiliği tarafından tahsis edilen 15 ilçe ve şehir merkezine ulaşım için tahsis edilen otobüs ve minibüsler sağlandı.

“Vatandaşlık görevimizi yapacağız”

Depremzedeler için zor bir dönemden geçtiklerine değinen Emine Akan, “Ankara’dan otobüsle vatandaşlık görevimi yapmak için Hatay’a geldim. 9 saat süren zorlu bir yolculuktu. Samandağ’da oy kullanacağım, uygulama. çadırda da çok iyi.”

“2 hafta önce geldik”

Nebi Zidanoğlu, 2. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde oy kullanmak için Konya’dan geldiklerini belirterek, “Oy kullanmak bizim hakkımız. 550 kilometrelik bir yolculuktu. İnşallah oyumuzu kullanırız. 14 gün önce geldik. Çocuklarımın, Hatay’ın ve ülkemizin geleceği için oy veriyorum.” dedi.

“Gelmeye değer”

Karayolu ile Hatay’a gelen Ali Öksüz, “Birinci tip seçimlere geldiğim gibi İzmir’den ikinci tip seçimler için geldik. Yol oldukça yorucuydu ama gelmeye değer buluyorum. 16 saatlik bir yolculuk. Umarım sonuçlar herkese yeterli olur.” – HATAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu