Haber

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Kazandığımız için mutluyum

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Hatayspor’u 4-2 mağlup ettikleri karşılaşmayı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kartal, takımın kendi seviyesine çıkarmak istediği oyuncuların bulunduğunu belirtti.

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında F.Bahçe, evinde Hatayspor’u 4-2’lik skorla mağlup etti. Maçın ardından F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Kartal, “Milli takımda kalan oyuncularla çok iyi çalıştık. Milli takımdan dönenlerle de Hatayspor’u iyi analiz ettik. Olacaklarını düşünmüyorduk. Farklı bir sistemle oynayabiliyoruz ama takım listesi gelince ‘güçlü oynayacaklar’ dedik. Her türlü sitemlere alışığız.” Hangi sistemle karşı karşıya olursak olalım. İlk yarı iyi başladı. Volkan Hoca’nın 5’li oyuna başlamasıyla kısa sürede 2-0 öne geçtik. İkinci yarıda da kendi oyunumuzu oynamaya devam edeceğimizi, ciddiyetten taviz vermeden gol atabilirsek 4-5 gol atabilmemiz gerektiğini oyuncularla konuştuk. İkinci yarıya “Rahatlıkla iyi başlayamadık, bir gol yedik, bir gol kaçırdılar. Son golle dengeyi bulduk. İkinci yarıda işler ileri geri gitmeye başladı. 1 gol daha yedik,” Sonuçta bugün kazandığımız için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Hatayspor’a ve kardeşim Volkan Demirel’e başarılar diliyorum” dedi.

“Bright’ın eksikleri var, onları düzeltirse birinci sınıf bir oyuncu olacak”

Bright Osayi-Samuel’in performansıyla ilgili ise İsmail Kartal, “Birght’ün eksikleri var. Benim istediğim Bright değil. Dün uzun bir toplantı yaptım kendisiyle. Özellikle gece yarısına kadar oyun oynamalarını yasakladım. Bana söz verdi: ‘Ben de olacağım’ bundan sonra daha iyi.” “Düzeltilmesi gereken eksikleri var, onları düzeltirse birinci sınıf bir oyuncu olacak” dedi.

“Takım seviyesine yükseltmek istediğim oyuncular”

Maçta kısa süre sakatlanan Livakovic’in durumu sorulduğunda Kartal, Zajc’ın performansıyla ilgili şunları söyledi: “Doktordan herhangi bir rapor almadım. Kötü bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Zajc kampı geçirmedi. Geçen yıldan beri kasık sakatlığı var. Sürekli milli takıma gidiyor. “Düzenli antrenman yapamıyor ve fiziksel gelişimini tam olarak sağlayamıyor. Milli takıma 13-14 oyuncu gidiyor. Bazı oyuncularımızın performansını artırmak istesek de milli takıma gittikleri için istediğimiz seviyeye ulaşamıyoruz. Özel antrenmanlarla takım seviyesine çıkarmak istediğim oyuncular var” dedi.

“Oyuncularıma rahatlık ve özgürlük veriyorum”

Galibiyet serisinden dolayı takımdaki gerilimi önlemek için herhangi bir çalışma yapmadıklarını belirten İsmail Kartal, “Stres üzerine çalışmadık. Sadece antrenmanlarda oyuncularımla her maçı analiz ettim, hikaye farklı. Hatayspor’a 2-3 çeşit taktikle hazırlandık. Oyuncular bunu anlıyor ve görevlerini yerine getiriyorlar. “Onlara rahatlık ve özgürlük veriyorum. Oyunda farklı değişiklikler olabilir. Oyuncular bundan keyif alıyor. Oyuncuları strese sokacak tesislerde baskı altına sokmuyorum. Onları yalnız bırakıyorum. Bunları disiplinle konuşarak yapıyoruz” dedi.

“O tarihte düzenlenecek olan Süper Kupa, yabancılar tarafından olumlu karşılanmayabilir.”

30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da oynanacak Süper Kupa ile ilgili ise, “Yabancıların yılbaşı tatili var. Bu maçın o tarihte yapılması yabancılar tarafından pek olumlu karşılanmayabilir. Ama Türk Futbolunun aldığı karar bu.” Federasyon. Bu kararı değiştirebilecek durumdayız.” “Hayır. Oynuyoruz, bizim için sorun değil” dedi. – İSTANBUL

alacakaya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu