Ekonomi

FDA, Edwards Lifesciences’ın EVOQUE valf sistemini onayladı

IRVINE, Kaliforniya – Edwards Lifesciences Corporation (NYSE: EW) bugün, triküspit yetersizliği tedavisinde türünün ilk örneği olan transkateter tedavi olan EVOQUE triküspit kapak replasman sistemi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay aldı (TR) ). EVOQUE sistemi, optimal tıbbi tedaviye yeterince yanıt vermeyen ve kalp ekibi tarafından triküspit kapak replasmanı için uygun adaylar olarak değerlendirilen önemli semptomatik TR’li hastalarda sağlık sonuçlarını iyileştirmek üzere tasarlanmıştır.

EVOQUE valfi, nitinol kendiliğinden genişleyen bir çerçeveden, bir kanal içi sızdırmazlık eteğinden ve diğer Edwards Lifesciences kalp kapakçıklarında kullanılan bir malzeme olan sığır perikardından yapılmış doku yaprakçıklarından oluşur. Üç boyutu bulunan valf, transfemoral 28F sistemiyle birlikte sunulur.

Bu FDA onayı, TCT 2023’te sunulan TRISCEND II önemli çalışmasının başarılı altı aylık sonuçlarını takip etmektedir. Çalışma, TR’nin önemli ölçüde azaltılması veya ortadan kaldırılması ve kalitede tutarlı iyileşmeler de dahil olmak üzere tüm birincil son noktaları karşılayarak sistemin tek başına optimal tıbbi tedaviye göre üstünlüğünü göstermiştir. hayatın. 318 hastanın bir yıllık takibi, çeşitli birincil bileşik son noktalarda kontrol seti ile karşılaştırıldığında cihaz setinde pozitif eğilimler gösterdi.

Şirketin kurumsal lider yardımcısı Daveen Chopra şunları söyledi: “Amerika Birleşik Devletleri’nde triküspit kapak hastalığından muzdarip birçok hastaya bir tedavi seçeneği sunmak üzere FDA™ Çığır Açan Yol aracılığıyla EVOQUE sisteminin kullanılabilirliğine katkıda bulunan dünya çapındaki klinisyenlerle olan güçlü işbirliğimize minnettarız.” söz konusu.

Araştırmanın baş araştırmacısı Dr. Susheel Kodali, sistemin yaşamı etkileyen semptomları hafifletme ve hastanın kişisel bakımını geliştirme yeteneğini vurguladı.

EVOQUE sistemi ayrıca Ekim 2023’te CE İşareti onayını alarak TR tedavisi için onaylanan dünyanın ilk transkateter kapak replasman tedavisi oldu. “Hastaların semptomlarında ve yaşam kalitesinde, nefes darlığı hissetmeme ve kendi başlarının çaresine bakabilme dahil olmak üzere önemli iyileşmeler görüyoruz; bu, TRISCEND II önemli çalışma hastalarının ilk hasta tercihi anketinde en yüksek sırada yer aldı.”

Bu makaledeki bilgiler Edwards Lifesciences Corporation’ın basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Edwards Lifesciences’ın EVOQUE triküspit kapak değiştirme sisteminin çığır açan FDA onayı ile şirketin finansal durumu ve piyasa performansı, yatırımcılara ek bağlam sağlıyor. Edwards Lifesciences’ın (NYSE: EW) 47,74 milyar dolarlık güçlü bir piyasa değeri var ve bu da tıbbi teknoloji segmentindeki değerli varlığının altını çiziyor. Şirketin yeniliğe olan bağlılığı, yalnızca ürün geliştirmede değil, aynı zamanda yönetimin agresif hisse geri satın alma politikasının da gösterdiği gibi finansal stratejisinde de yansıtılmaktadır; bu, şirketin değerine olan inancın sinyalini veren bir InvestingPro İpucudur.

Yatırımcılar, Edwards Lifesciences’ın 33,43 Fiyat/Kazanç (F/K) oranıyla yüksek bir kazanç çarpanıyla işlem gördüğünü ve 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda neredeyse eşdeğer düzeltilmiş F/K oranının 33,36 olduğunu unutmamalıdır. öyle. Bu, şirketin son üç aydaki güçlü getirileriyle haklı gösterilebilecek, %20,11’lik bir fiyat-toplam getiri gösteren, premium bir piyasa değerlemesine işaret ediyor. Bir başka InvestingPro İpucu, bir şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aştığını ve bunun finansal esneklik ve istikrar sağladığını vurguluyor.

Edwards Lifesciences’a yatırım yapmayı düşünenler için InvestingPro platformu çok sayıda ek bilgi sunmaktadır. Aboneler, şirketin performans ölçümlerinin ve gelecekteki kârlılık bahislerinin ayrıntılı analizi de dahil olmak üzere çok sayıda InvestingPro İpuçlarına erişebilir. Şu anda InvestingPro, aboneliklerde %50’ye varan indirim sunan özel bir Yeni Yıl indirimindedir. Anlaşmayı daha da tatlandırmak için 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın. SFY24Kupon kodu veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim. SFY241 Kupon kodunu kullanın. Elinizde bulunan bu araçlarla daha bilinçli kararlar verebilir ve Edwards Lifesciences’ın en son gelişmelerinden ve pazardaki konumundan potansiyel olarak yararlanabilirsiniz.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberhekimhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu