Haber

Gazeteci Murat Ağırel, Polat Ailesinin Neden Aceleyle Gözaltına Alındığını Öğrendiğini Açıkladı

Sabah saatlerinde Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kız kardeşi Sıla Doğu kara para aklama şüphesiyle gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde tüm mal varlıklarına el konulan aileye yapılan operasyonun detayları merak uyandırıyor. Gazeteci Murat Ağırel, Polat ailesinin acil gözaltı nedenini öğrendiğini açıkladı.

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin sahip olduğu tüm işletmeler titiz bir inceleme sürecinden geçiyordu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Dilan Polat ve Engin Polat’ın işyerleri arandı. Aramalarda dijital materyaller ve çeşitli defterlere el konularak incelendi.

İncelemelerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Kabahatler Şube Müdürlüğü ekipleri Polat çiftini evlerinde gözaltına aldı. Operasyon kapsamında Polat çiftinin yanı sıra Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün de gözaltına alındı.

Bazı medya kuruluşları Polat ailesinin delilleri yok etmeye çalışması nedeniyle bu operasyonun gerçekleştirildiğini belirtti. Polat çiftinin delilleri ortadan kaldırmaya çalıştığı iddia edildi.

Bu olaylar operasyonun detayları konusunda merak uyandırdı. Gazeteci Murat Ağırel, yaptığı araştırmalar sonucunda Polat ailesiyle ilgili elde ettiği bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Ağırel, Polat ailesinin neden acilen gözaltına alındığını öğrendiğini belirtti.

“Henüz MASAK raporu hazırlanmadı. Savcılık şu anda birden fazla MASAK raporu bekliyor. Buna rağmen neden tutuklama yapıldığını sorduğumda aldığım cevap şu oldu…”

“Nedeni kayıtlı adreslerin güncellenmesi, güncellenen adreslerin boş ikamet dışı adreslere taşınması ve kaçmaya hazırlandıklarının tespiti.”

??

kurucasile-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu