Haber

Göztepe’nin umutları yeşerdi

SPOR Toto 1. Lig’de İzmir derbisinde Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda küme düşme mücadelesi veren Altınordu’yu 1-0 mağlup eden Göztepe, aradan sonra 2 maç kazanarak Play-Off için yeniden umutlandı. Karşılaşmanın ilk yarısında etkili bir oyun sergileyen ve Ngalina’nın golüyle sonuca ulaşan sarı-kırmızılı ekip, 90. dakikanın ardından büyük sevinç yaşadı. Altınordu deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayan Göztepe futbol taraftarları, maç sonunda oyuncular ve teknik heyet ile birlikte İsyan Marşı’nı söyleyerek galibiyet sevincini doyasıya yaşadı.

Teknik Sorumlu Şakir Özkalımoğlu, çok değerli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Gürsel Aksel Stadı’ndan sonra Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nın ikinci evleri olduğuna değinen Özkalımoğlu, “Önemli bir maçtı. Altınordu 17 puanla ligin alt sıralarındaydı. 31 puanla sahaya çıktık. Özellikle 2. İlk yarı oyuna hakim olduk, 4 net pozisyon bulduk. Altınordu’nun şut denemeleri oldu. Kalecimiz Arda kalesinde başarılıydı. Rakibimize net pozisyonlar vermeden devreyi tamamladık’ dedi.

İkinci yarıda Altınordu’nun taktik değişikliği ile sahaya çıktığını söyleyen Özkalımoğlu, “Rakibimiz önde 1 oyuncu daha oynamaya başladı. Bu taktiğe göre topu Altınordu’ya bıraktık. Aslında biz de ön taraftayız. En az gol yiyen ve en yeterli savunmayı yapan gruplar oldu.”Altınordu karambolde bir pozisyona sahipti. Buradan galibiyetle döndüğümüz için çok mutluyuz. Herkes çok iyi mücadele etti. Oyuncularımız zaten çok iyi çalışıyor. Önümüzde Pendikspor maçı var. O maçı kazanıp daha yukarılara tırmanacağız. Taraftarlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Göztepe’nin ara transfer döneminde Colorado Springs’ten aldığı Michee Ngalina, derbide galibiyeti getiren isim oldu. Maça ilk 11’de başlayan Kongolu oyuncu, 23. dakikada İsmail Köybaşı’nın pasını asiste çevirerek ilk çıkışını yaptı. Göz-Göz’ün yeni transferleri Loue, Traore ve Hikmet maça yedek kulübesinde başladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Loue ve Hikmet oyuna dahil oldu.

– izmir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu