Haber

İtalya’da Öğrenciler Filistin’e Destek İçin Protesto Yaptı

İtalya’daki Napoli Orientale Üniversitesi’ndeki bir grup öğrenci, Filistin’e destek amacıyla protesto gösterisi düzenledi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, bir grup öğrenci Filistin’e destek vermek için Napoli Orientale Üniversitesi’nin merkez binası olan Giusso Sarayı’nda toplandı.

Öğrenciler sarayın balkonundan “Zafere kadar Filistin’le” yazılı pankart açtı.

Öğrenciler yaptıkları yazılı açıklamada, gıda, su ve yakıta erişimin engellendiği, okul ve hastanelerin bombalandığı Gazze’de “fiili bir soykırım” yaşandığını kaydederek, bugüne kadar 10 bin Filistinlinin öldürülmesini bir insanlık suçu olarak nitelendirdiler. “eşi benzeri görülmemiş bir katliam” ve “gerçek bir etnik temizlik”.

Öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında sessiz kalmakla suçladıkları İtalyan hükümetini de protesto etti.

Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, öğrencilerin yerel saatle sabah 07.30’da binaya girerek çalışanı dışarı çıkardıkları ve içeriye barikat kurdukları belirtildi.

Üniversite Rektörü Prof. Roberto Tottoli de şunları söyledi: “Tarihi binalarımızdan birinin işgalini yalnızca üniversiteye değil, aynı zamanda demokrasiye ve kurumlarına karşı gerçek bir şiddet eylemi olarak şiddetle kınıyoruz.” İfadesini kullandı.

Öğrenciler birkaç hafta önce üniversite binasına Filistin Bayrağını asmışlardı.

İsrail’in Gazze baskınlarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail’in “Filistinlilere misillemede bulunduğu ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerini sürekli ihlal ettiği” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 345’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in saldırılarında 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi de yaralandı.

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler Batı Şeria ve Kudüs’te 155 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Kızılay, tahliyeye zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 61 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu