Ekonomi

Kripto varlık fonları yeniden yükselişe geçti

Investing.com – Kripto varlık yatırım fonlarında önceki haftaki rekor çıkışın ardından geçen hafta yeniden net pozitif fon akışı görüldü.

InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Geçen hafta Bitcoin ETF’lerde toparlanmayla birlikte 862 milyon dolarlık haftalık net giriş kaydedildi. Spot Bitcoin ETF merkezli bu alımlarla birlikte Bitcoin fiyatı da önceki iki haftalık düşüşüne son verdi ve hafta boyunca %6 oranında değer artışı kaydederek 71.000 dolar seviyesine kadar yükseldi.

CoinShares verilerine göre geçen hafta ABD piyasasında 897 milyon dolarlık fon girişi görülürken Kanada ve Avrupa’dan çıkışlar dikkat çekti. Kanada 20 milyon dolarlık fon çıkışıyla öne çıkan ülke olurken ardından İsviçre ve Almanya geldi.

Varlık yönetim şirketlerine baktığımızda {{13078|BlackRock} ve Fidelity, sırasıyla 617 milyon dolar ve 610 milyon dolar fon toplarken Grayscale itfaları, geçen hafta itibarıyla 960 milyon dolar olarak raporlandı. Böylece Grayscale’in yönetimi altındaki fon miktarı 34,9 milyar dolar geriledi. Şirketlerin yönetimi altındaki toplam fon miktarı ise geçen haftaki net fon akışının ardından 97,9 milyar dolar oldu.

Fonun 865 milyon doları Bitcoin fonlarına aktarılırken Short Bitcoin fonundan 2 milyon dolar gibi kısmi bir çıkış gerçekleşti. Bununla birlikte altcoin fonları arasında Solana 6,1 milyon dolar fon girişi kaydetti. Solana fiyatı ise geçen hafta %10 oranında toparlanırken yeni haftaya düşüşle başlamadan önce 204 dolara kadar yükseldi.

Ethereum fonları ise 18,9 milyon dolarlık fon çıkışıyla dikkat çekti. Son çıkışlarla birlikte Ethereum’a dayalı fonlardan çıkış, Mart ayında 67,2 milyon dolar olarak kaydedildi.

haberkocarli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu