Haber

Kyoto Animasyonu Kundakçılık Vakası: Şüpheli 2001 Saldırısından Bahsetti

Japonya’da 2019 yılında 36 kişinin öldüğü Kyoto Animation (KyoAni) kundaklama saldırısıyla ilgili yargılanan Aoba Şinci (45), 2001 yılındaki bir saldırıdan söz ettiğini söyledi.

Tutuklu Aoba’nın 4 yıl önce kentin Fushimi semtindeki üç katlı KyoAni stüdyosuna kundaklama saldırısı nedeniyle yargılandığı davanın 6. duruşması Kyoto Bölge Mahkemesinde görüldü.

Eylül ayının başındaki ilk duruşmasında KyoAni’yi kundakladığını itiraf eden ve “Bu kadar çok kişinin ölmesini beklemiyordum” diyen Aoba, son duruşmasında yeni detayları paylaştı.

Aoba, 2001 yılında kuzey Aomoro Eyaleti’nin Hirosaki şehrinde finans kuruluşu Takefuji’nin kundaklanmasını gerekçe göstererek, 2019 yılında KyoAni saldırısını organize ettiğini söyledi.

Popüler animasyon yapımcılarından KyoAni’yi ateşe verme motivasyonuna ilişkin Aoba, “Çok sayıda çalışanı olan bir yere saldırırsa birçok kişinin öleceğini düşündüğünü” söyledi.

Aoba, saldırıda kullandığı benzinin yanı sıra 6 bıçakla da olay yerine “benzin dökerken veya döktükten sonra birisinin onu durduracağı” beklentisiyle geldiğini söyledi.

Aoba ayrıca, Haziran 2008’de Tokyo’nun Akihabara bölgesinde 7 kişinin ölümüne yol açan bıçaklama eylemini gerçekleştiren eski idam mahkumu Kato Tomohiro’ya sempati duyduğunu belirtti.

Yargı süreci ve olay

5 Eylül’deki ilk duruşmasında Aoba, “Yaptığımı yapmaktan başka seçeneğim olmadığını hissettim. Pek çok insanın ölebileceğinin farkında değildim” dedi.

20’den fazla duruşmanın ardından Aoba’nın suç işleme ehliyetinin olup olmadığına karar verilecek. Ocak 2024 sonunda cezaya çarptırılması bekleniyor.

Savcıların Aoba için idam cezası talep edeceği belirtiliyor.

Aoba’nın kendisi de Temmuz 2019’da 36 KyoAni çalışanının öldüğü ve 33 kişinin yaralandığı saldırıda hayati tehlike oluşturan yanıklar yaşadı.

Mayıs 2020’de tutuklanan Aoba’nın, eserini KyoAni yarışmasına gönderdiği ve olay günü “Romanlarım intihale konu olduğu için yangın çıkardım” dediği iddia edildi. diye bağırdığı belirtildi.

İddiaların ardından animasyon stüdyosu, şüphelinin eserlerinin ön elemeyi geçemediğini ve kabul edilmediğini duyurdu.

“K-On!” yurt içi ve yurt dışında “KyoAni” adıyla bilinen stüdyonun ürünlerinden biridir. ve “Haruhi Suzumiya’nın Acıları” uluslararası pazarda kabul görüyor.

otlukbeli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu