Ekonomi

LithiumBank Resources Corp. Doğrudan Lityum Çıkarma, pilot tesiste ilerleme kaydediyor

LithiumBank Resources Corp. Bugün Ivanhoe Electric Inc. Computational Geosciences Inc (CGI), Clean TeQ Water ile ortak girişim olan G2L Greenview Resources Inc.’in bir yan kuruluşudur. Şirketten lisanslanan Dairy Direct Lithium Extraction (cDLE™) pilot tesisinde değerli ilerlemeler kaydedildiğini bildirdi. Pilot tesis şu anda Calgary, Kanada’ya nakledilmeden önce Melbourne, Avustralya’daki Clean TeQ Water tesisinde son iyileştirmelerini alıyor.

Bu son gelişmeler arasında yeni yüksek verimli pompalar ve yüksek sıcaklıktaki tuzlu suları işlemek için tasarlanmış bileşenler yer alıyor. Bu ay tamamlandığında tesis, LithiumBank’ın Calgary, Alberta’daki tesislerine taşınacak. Tesis, G2L’nin DLE teknolojisini günde 10.000 L’ye kadar rezervuar sıcaklıklarında test edecek. Bu test aşaması, LithiumBank’ın Alberta ve Saskatchewan’daki lityum geliştirme özelliklerinin fizibilite çalışmaları için gerekli tasarım parametrelerini sağlayacak.

LithiumBank, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren Alberta’daki Boardwalk ve Park Place projelerinin yanı sıra Saskatchewan’daki Estevan, Kindersley ve South projelerinden 2,1 milyon dönümlük tuzlu su pilot uygulaması yapmayı planlıyor. Pilot uygulamanın 12-12-12-2020 yılları arasında sürmesi bekleniyor. 18 ay.

Mayıs 2023’te Boardwalk Ön Ekonomik Değerlendirmesinin yayınlanmasının ardından LithiumBank ve danışmanları, proje akış şemasını optimize etmek için G2L ve CGI ile yakın işbirliği içinde çalışıyor. İlk testler, Lisanslı Teknoloji ile iyileştirilebilecek ve proje ekonomisini olumlu yönde etkilemesi beklenen çeşitli süreç parametrelerini belirledi.

LithiumBank CEO’su Rob Shewchuk, G2L cDLE pilot tesisinin teslimatı ve kurulumuna yönelik ilerleme konusundaki iyimserliğini dile getirdi. Pilot tesisin, Batı Kanada’daki doğrudan geleneksel olmayan tuzlu su lityum varlıklarını test etmek için şimdiye kadar görevlendirilen en büyük tesis olacağını söyledi. Başarılı testlerin, kaynakların, süreçlerin ve tasarımın benzersiz kombinasyonunun ticari uygulanabilirliğini ve ölçeklenebilirliğini göstermesi bekleniyor.

Alberta ve Saskatchewan’da 2.480.196 dönümlük kahverengi alan lityum salamura lisansına sahip olan LithiumBank, iki amiral gemisi projesi olan Boardwalk ve Park Place’i geliştirmeye odaklanıyor. Mayıs 2023’te LithiumBank, vergi öncesi NPV’si 2,7 milyar dolar ve IRR’si %21,6 olan 31.350 TPA operasyonunu hedefleyen Boardwalk projesinin ön ekonomik değerlendirmesini tamamladı. Şirket, pilot tesisin başarılı bir şekilde uygulanmasıyla kısa vadede iyileştirme potansiyeli görüyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberdazkiri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu