Haber

Meral Akşener: Başbakan olmak için pazarlık yapmam

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Onunla müzakere edip yalvararak başbakan olamam. Ben başbakan olacağım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin il başkanlığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile düzenlediği bayram kahvaltısına katıldı. Program kapsamında ÂLÂ Partisi Ankara Milletvekili adayları sahneye davet edilerek tanıştırıldı. Akşener, ziyafet sofrasında buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 14 Mayıs seçimlerine de değinen Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu 15 Mayıs sabahı yani 14 Mayıs akşamı cumhurbaşkanı olacak. İYİ Parti birinci parti olursa ve çok milletvekili olursa, Burada büyük bir irade, büyük bir çoğunluk olacak bu ülkeyi yönetecek.Siz bana ‘Başbakan Meral’ diyorsunuz.Doğru ben başbakanlığı hedef seçtim.Neden seçtim, İYİ Parti’yi seçtim. İktidara gelecek parti yoksa şahsımla ilgili bir şey yok ama şu var ki ben onunla pazarlık ederek, onunla pazarlık ederek, ona yalvararak başbakan olamam, benim mizacım buna karşıdır, biz de başbakan olamayız. Çalışarak, her bir vatandaşımın kapısından girerek, onu ikna ederek, sizin bileğinizin hakkıyla, kendi bileğimin hakkıyla başbakan olacağım davasına birinci taraf olarak çıkın.”

’31 MART SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİYDİ’Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin Türkiye’nin kaderini değiştirdiğini belirterek, “Sebebi şu. 25 yıllık bir belediye yönetimi var. başkasını görme ve deneme fırsatı bilmiyorlar.’belediyelerde yönetim değişse ne olur’ bilmiyorlar.şimdi bunu alışkanlık haline getirmişler, öyle bir alışkanlık haline getirmişler ki, olur mu bilmezler. Daha iyi bir yönetim var.Çünkü görme fırsatı bulamadılar.İşte 31 Mart seçimleri tüm Türkiye yönetimde değişince ne olacak.Çok önemli olduğunu göstermesi açısından çok önemliydi. özellikle o günlerdeki gençlere göstermek açısından dedim ki ‘O kadar çok oy verdiniz ki farkında değilsiniz. Ankara’yı kazandığınız için mutlusunuz ama aslında Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir adım attınız. ‘ Öyle olduğu ortaya çıktı.” dedi.

Yavaş, uzlaşıya dayalı, 6 liderin bir araya geleceği bir yönetimin kurulacağına işaret eden Erdoğan, “Anketler bunu gösteriyor. Daha çok çalışmamız lazım çünkü anketlerdeki fark azsa bana ne oldu? 2014 bu ülkenin başına gelebilir.”Bizim Meclis’te olmamız lazım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu