Haber

Muş Belediyesi’nde işçiler yüzde 115 zam aldı

bursaMuş Kardeşlik Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplu sözleşmeye Belediye Başkanı Feyat Asya, Hak İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, başkan yardımcıları, birim amirleri ve personel katıldı.

Başkan Asya konuşmasında, “10 yıllık hizmet geçmişimize baktığımızda başarılı bir tablo çizdiğimizi görüyoruz. Bu başarı bizi yeniden 3’üncü döneme taşıdı. Şunu söyleme lüksümüz yok” dedi. Bu başarı kişiseldir. Eğer temizlikten sorumlu bir arkadaşımız işini düzgün yapmasaydı bu bizim için çok büyük bir eksiklik olurdu. Kanalizasyon sistemindeki arkadaşlarımızın işini düzgün yapmaması nedeniyle vatandaşlarımız mağdur olsaydı, Binlerce kez ‘biz çok iyi bir başkanız’ dedik, bu bir başarı sayılmaz. Tüm birimlerde görev yapan kadromuzla kolektif bir ruh oluşturduk. Bu ruhun bizi önümüzdeki yıllara sizlerle birlikte taşımasını diliyorum. Birlikte. Sizlerle birlikte aile aidiyetini oluşturacağımız yapıyla daha yaşanabilir bir şehir sağlayacağız. Bu anlamda 18 Ocak’ta beni Muş halkına emanet eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Süreç içerisinde yapılan anketlerde açık farkla beni seçtiğiniz için sizlere ve Muş halkına şükranlarımı sunuyorum. “Ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Asya, konuşmasına şöyle devam etti: “Bediüzzaman Said-i Nursi diyor ki: ‘Hizmetiyle bir ümmete sahip olan, başlı başına bir ümmettir.’ Sizlerin yardım ve desteğiyle, Muş halkının takdiriyle bu şehri olması gereken noktaya taşımak temel amacımızdır. Taşıdık mı? Taşındık mı elhamdülillah. Bundan sonra da daha da güzelleşmesi için çaba göstereceğiz. Siz başkan yardımcılarımız ve birim yöneticilerimizle birlikte çaba bizden, Allah’ın izniyle. “Bundan sonraki dönemde öncelikli kaygımız sizlersiniz. Taban fiyata yüzde 49, memurlara ise yüzde 50 zam yapıldı. Geçen yılki kazayı telafi etmek için taban maaşınızı da yüzde 115 artırıyoruz. Sosyal haklarınızın enflasyonun altında kalmaması için taban maaşınızı da yüzde 65 artırıyoruz. “Yapıyoruz. Allah razı olsun. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir aile olmak için çabalayacağız. Bugüne kadarki katkı ve desteğiniz için teşekkür ediyorum.”

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sözleşme sona erdi.

haber-sultandagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu