Haber

Sakarya AB referanslı ödülünü kazandı

SAKARYA (İGFA) – Sakarya, özellikle son dönemde çevreci ve doğa dostu projeleriyle anılıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, doğaya ve iklime duyarlı, çevreye duyarlı projeleriyle adını dünyaya duyurdu. Daha temiz bir çevre ve daha yeşil bir şehir için üreten ve geliştiren Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı doğa bazlı analizler sonucunda bir ödüle daha layık görüldü.

BÜYÜKŞEHİR’İN GURUR GÜNÜ

Değişen iklim yapısına odaklanarak iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve şehrin dayanıklılığını artırmak için çaba gösteren Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde “2023 SECAP Uyum Eylemleri Geliştiricisi” ödülünü kazandı.

Proje Personel Lideri Daiva Matoniene, Sürdürülebilir Güç ve İklim Eylem Planı (SECAP) – Avrupa Belediye Liderleri Sözleşmesi Batı Balkanlar ve Türkiye Projesi’nin bir modülü olan Büyükşehir Belediyesi’ne ödülünü takdim etti.

%40 GAZ AZALTIMI SÖZÜ

SECAP Projesi’nin geliştirme ve uyum çalışmalarında aktif rol alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, imzaladığı Liderler Anlaşması’na göre sera gazlarında yüzde 40’lık bir azaltım taahhüdünde bulundu ve bunun için 2030 yılını hedefledi.

Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü, 8 ay süren SECAP Kapasite Geliştirme Eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikayı almaya hak kazandı. Büyükşehir grubu bu sınavdaki başarısından dolayı “Mavi Kelebek” ödülüne layık görüldü.

SAKARYA KARARLILIĞINI KANITLADI

Bu iki ödül, kentin iklim değişikliğiyle mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha kanıtladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi doğaya ve çevreye duyarlı projeleriyle bölgesel ve uluslararası düzeyde örnek model olarak dikkat çekiyor. Kent, duyarlı yönetim sistemiyle iklim değişikliğiyle mücadeledeki konumunu güçlendiriyor.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLUŞTURUYORUZ”

Ödül alan ekibi değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Şanlı, “Çevre dostu projelerimizin ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik adımlarımızın meyvelerini topluyoruz. Bugün aldığımız bu ödül Sakarya’nın bu alanda dünyaya örnek olduğunun göstergesidir. “Bize destek veren ekibime, tüm organizasyon yöneticilerine ve hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu