Haber

Son Dakika: 9 ülkenin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı!

FLAŞ HABER:Türkiye’de terör eylemi tehdidi nedeniyle konsolosluklarının çalışmalarına ara veren ülkeler de dahil olmak üzere 9 ülkenin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

ABD’nin Türkiye’ye yaptığı güvenlik uyarısının ardından bazı yabancı misyonlar konsolosluklarını kapattı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konsolosluklarını kapatan ülkelerin büyükelçilik temsilcileri Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Düzenlenecek görüşmede Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisinin dile getirilmesi bekleniyor.

“GÜVENLİK NEDENİ…”

  • İsviçre Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada,“Güvenlik nedeniyle İsviçre Başkonsolosluğu bir sonraki duyuruya kadar kapalı olacaktır. Vize ve pasaport işlemleri için randevular iptal edilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”   söylendi.
  • İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu, güvenlik nedeniyle bugün halka kapalı olacağını duyurdu. Kapıya “Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere sitemizden ulaşabilirsiniz” yazılı bir kağıt asıldı.
  • Hollanda Başkonsolosluğu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu çevresinde olası protestolar ve Batılı amaçlara yönelik artan tehdit nedeniyle İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu, 30 Ocak 2023.”
  • Fransa Başkonsolosluğu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul’da terör saldırısı riski yüksek olmaya devam ediyor. Özellikle Beyoğlu ilçesi, Taksim, İstiklal Caddesi, Bu nedenle Türkiye’de ikamet eden “Fransızlar veya ziyaretçiler, her zaman ve her yerde azami özeni göstermeye, turistik ve ağır yerlerden ve her türlü toplantı ve toplantılardan olabildiğince uzak durmaya davet edilmektedir. mümkün.”
  • Belçika Başkonsolosluğu da 1-3 Şubat tarihleri ​​arasında kapalı olduğunu bildirdi.
  • İngiltere Başkonsolosluğu dün olduğu gibi bugün de kapalı olduğunu duyurdu.

PSİKOLOJİK SAVAŞ BEKLENİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı ülke konsolosluklarının kapatılmasına ilişkin, “Türkiye’ye karşı psikolojik bir savaş yürütülüyor. Uluslararası bir operasyonla karşı karşıyayız”dedi.

AK PARTİ’DEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İngiltere, Hollanda, Fransa, Belçika, Almanya ve İsviçre’nin Türkiye’deki konsolosluklarının kapatılmasına tepki gösterdi.

Ömer Çelik’in açıklamaları şöyle:

“Ülkemizde bazı büyükelçilik ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik durumuyla ilgili kaygı uyandıran açıklamalar yaptığını görüyoruz. Bunlar sorumsuzca açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez.

Türkiye bir inanç ülkesidir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz iş başında. Günümüzde kafir olarak nitelendirilebilecek ülkeler; Göçmen ve İslam karşıtı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, kutsal kitabımız Kuran’a saldırıldığı yerlerdir.

Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan misyonların daha dikkatli ve sorumlu açıklamalar yapması gerekiyor. Türkiye’yi yıpratmaya yönelik açıklamaları reddediyoruz.”

NE OLDU?

İsveç’te ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’ın 21 Ocak’ta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakması, söz konusu eyleme dünya Müslümanları ve Ankara’dan sert tepki çekti. Olayın ardından İstanbul’daki İsveç Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Paludan’a takviye kuvvet vermek isteyen Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin lideri Edwin Wagensveld, Lahey’deki protestosunda da Kuran’ı yırttı.

Ardışık eylemler üzerine herhangi bir saldırı tehdidine karşı önlem almak istediklerini belirten Hollanda, İngiltere, Almanya, Belçika ve Fransa, İstanbul’daki konsolosluk binalarının kapatıldığını bildirdi. “Güvenlik tehdidi artıyor”İlişkiyi kapatmıştı.

KAYNAK: HABER7

habercinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu