Haber

Süper Kupa finali ne zaman oynanacak? 2023 Süper Kupa finali Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman?

Süper Kupa final ne zaman Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki TFF Üstün Kupa maçının ne zaman oynanacağı merak edildi. Muhteşem Kupa final karşılaşmasının ne zaman oynanacağı belli oldu. Karşılaşmanın oynanacağı stad daha sonra belirlenecek. Peki Büyük Kupa finali ne zaman oynanacak? 2023’teki muhteşem Kupa finali FB GS maçı ne zaman? Detaylar…

SÜPER KUPA FİNALİ NE ZAMAN?

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşılaşacağı Muhteşem Kupa finali devre arasında oynanacak. TFF’den yapılan açıklamada, “UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme müsabakaları arka arkaya haftalarda oynanmaktadır. Bu nedenle uygun bir dinlenme günü olmaması nedeniyle TFF Süper Kupa müsabakasının sezon öncesi oynanması mümkün değildir.”

HER İKİ GRUPTA AVRUPA MAÇLARI VAR

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada, geçtiğimiz dönem Muhteşem Lig’i şampiyon tamamlayan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe’nin ortasında oynanacak TFF Muhteşem Kupa’nın, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi maçları nedeniyle devre arasında olacağı belirtildi.

TARİH SONRA BELİRLEYECEK

Açıklamada, “UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme maçları arka arkaya haftalarda oynanmaktadır. Bu nedenle Galatasaray kulübümüzün maçları Salı/Çarşamba, Fenerbahçe kulübümüzün maçları ise Perşembe günü oynanacağı için uygun dinlenme günü olmaması nedeniyle TFF Üstün Kupa maçının devre arasından önce oynanması mümkün değildir. Tüm bu sebepler dikkate alınarak stadın maç ortasında oynanmasına karar verilmiştir.” sözlerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu