Haber

Teyit değerlendirdi: Çin Seddi’nin bir bölümü gerçekten çöktü mü?

DUVAR – Son dönemde internette yayılan bir iddiaya göre Çin Seddi’nin bir kısmı geri dönülemeyecek şekilde hasar gördü. Hasarın inşaat işçilerinin kısa yol yapmak için dolgunun bir kısmını yıkması sonucu meydana geldiği iddia edildi.

Teyit.org iddiayı inceledikten sonra bulduğu sonucu paylaştı. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Çin Seddi’nin aslında zarar gördüğü ortaya çıktı.

Soruşturmaya göre olay, Shanxi eyaletinin Youyu ilçesinde meydana geldi. Polisten yapılan açıklamaya göre, bölgede çalışan iki inşaat işçisi yolu kısaltmak için Çin Seddi’nde delik açtı. Gözaltına alınan çalışanlarla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynaklara göre olay şöyle gelişti:

“24 Ağustos’ta, İlçe Kamu Güvenliği Bürosu memurları, Çin Seddi’nde bir boşluk açıldığı yönünde bir rapor aldı. İç Moğolistan’dan Zheng (55) ve Whang, olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından Çin Seddi’nin bir yangından zarar gördüğünü belirledi. (38) isimli iki şüpheli gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İkili, kültürel eseri tahrip etmekle suçlanıyor.”

Teyit.org ayrıca 2021 yılında bir şirketin Çin Seddi’nin bir kısmında meydana gelen hasar nedeniyle 1,7 milyon yuan’dan (232 bin 648 dolar) fazla tazminat ödemesine karar verildiğini de belirtti. (HABER MERKEZİ)

haber-sivasli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu