Yaşam

Türkiye’de bir ilk! İş Portföyü TEV Eğitime Destek Fonu, gençlerin eğitimine sürdürülebilir bir katkı modeli getiriyor

İş Portföy Yönetimi A.Ş. Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile sosyal sorumluluk ve yatırım fonlarının yolunun kesişmesi amacıyla oluşturulan İş Portföy TEV Eğitim Ek Bedelli Fonu* sayesinde yatırımlar sadece getiri sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bursa dönüşür.

Türkiye’nin lider portföy yönetim şirketi İş Portföy ve ülkemizin temel kuruluşlarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), bir ilki hayata geçirerek, sermaye piyasaları aracılığıyla eğitime kalıcı destek sağlayacak yeni bir modeli hayata geçirdi. Bu işbirliğinden doğan Sermaye Piyasası Kurulu’nun uygun görüşü ile ve 8 Haziran 2023’te başlatıldıİş Portföy TEV Eğitim Bedava Fonu’ndan elde edilen fon işletim bedelinin yarısı, 56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla gençlerin geleceğine katkı sağlayan TEV’e aktarılacak ve yüzlerce öğrenciye burs sağlanacak. yıllar sonra.

Serbest fon özelliğinden dolayı sadece nitelikli yatırımcıların satın alabileceği İş Portföy TEV Eğitim Katkı Bedelsiz Fon’da yatırımcılar. Türkiye İş Bankası ve tüm bankalardan alt limitsiz yatırım yapabilirsiniz. . Bir yılda 500 milyon TL büyüklüğe ulaşması hedeflenen Fonun ilk yatırımcıları Türkiye İş Bankası, İş Portföy ve TEV oldu.

 

Yatırımcılarına istikrarlı ve istikrarlı bir gelir öngören Fon, yüzlerce öğrenciye burs sağlamak için yola çıkıyor. Bu modelin geleneksel bağış yöntemine kıyasla getirdiği en değerli yenilik ise, eğitime destek olmak isteyenlerin yatırımlarını devretmek yerine İş Portföy TEV Eğitim Ek Bedelsiz Fon’a değerleyerek eğitime sistemli ve sürdürülebilir bir temel kazandırabilecek olmasıdır. doğrudan kendi mali kaynaklarından Birikimlerini bu Fona yatırırken, eğitime destek vererek gençlerimizin olduğu kadar ülkemizin de geleceğini değiştirme vizyonuna sahip olacaklardır.

 

İş Portföy ve TEV işbirliği bununla da kalmıyor. İki kurum arasında imzalanan protokole göre, İş Portföy Eğitim Ek Bedelsiz Fonu’ndan elde edilen yönetim bedeline ek olarak, İş Portföy’ün düzenleyeceği yardım kampanyaları da dahil olmak üzere birçok projeden elde edilecek bağış gelirleri TEV’e aktarılacak. Ayrıca bu kapsamda burstan yararlanacak öğrencilerin finansal okuryazarlıklarına katkı sağlamak amacıyla İş Portföy tarafından eğitim panelleri düzenlenecek, öğrencilere staj ve mentorluk imkanları sunulacaktır.

İş Portföy Genel Müdürü Burak Sezercan ve TEV Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş yaptı. Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen panelin ortasında; İş Portföy Genel Müdürü Burak Sezercan, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, İş Bankası Sermaye Piyasaları Birimi, Bireysel Yatırım Hizmetleri Birim Müdürü İbrahim Volkan Ulusoy ve Khan Academy Türkiye Müdürü ve STFA Eğitim Vakfı Genel Müdürü Alp Köksal. Panelin moderatörlüğünü ekonomi sunucusu Berfu İnanç yaptı.

“Yatırım Fonumuz Eğitim Bursuna Dönüşüyor” başlıklı panelde konuşmacılar, bu fon sayesinde yatırımcıların birikimlerini değerlendirirken eş zamanlı eğitime kalıcı bir zemin oluşturabileceklerini anlattı. Bu fonun TEV’in faaliyetlerindeki yeri ve değeri ile sektör için örnek bir uygulamaya dönüşmesini de değerlendirdiler. İş Bankası Sermaye Piyasaları Birimi Bireysel Yatırım Hizmetleri Birim Başkanı İbrahim Volkan Ulusoy, İş Bankası Bankacılığı’nı, finansal olmayan sermaye unsurlarını da dikkate alan sürdürülebilir varlıklar yaratmaya odaklanan iş modellerini ve İş Bankası’nın birçok çalışmaya öncülük eden eğitim projelerini anlattı. kendi alanında.

İş Portföy Genel Müdürü Burak Sezercan dedi; “İş Portföy olarak sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve teknoloji gibi dünyanın dönüşüm alanlarından ilham alarak oluşturduğumuz, temaları ve getiri potansiyeli olan birçok fonu Türkiye’de bir ilk olarak yatırımcıların beğenisine sunduk. İş Portföy TEV Eğitim Destek Serbest Fonu ile yatırım fonlarını eğitime “kalıcı” bir temel oluşturan sosyal sorumluluk anlayışıyla buluşturuyor, yatırımcı beklentilerinde ön plana çıkan toplumsal fayda alanında bir ilke imza atıyoruz. Yatırımcılar, yatırım tercihlerinde İş Portföy TEV Eğitim Ek Bedelsiz Fonu’na yer açarak, maddi yetersizlikler nedeniyle eğitim alamayan gençlere burs imkanı yaratacak. Bu açıdan geleceği bir fonla değiştirmek mümkün diyoruz.

Fonumuz ne kadar büyürse, geleceğin değişimine katkısı o kadar büyük olacaktır. İş Kümesi olarak ilk adımı attık ve Fona yatırım yaptık. Fon getirileri kendini kanıtladıkça Fonun hızla büyüyeceğini değerlendiriyoruz. Örneğin günümüz koşullarında Fon’da biriken her 100 milyon TL için fondan alınan idare bedelinin yarısının TEV’e aktarılması halinde birkaç yıl içinde yüzlerce öğrencinin eğitim bursunun karşılanacağını söyleyebiliriz.

 

TEV’in vizyoner yöneticilerine ve Sermaye Piyasası Kurulumuza Fonun kuruluşunda verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Ülke kalkınmasına katkı sağlayacak bu tür örnek uygulamaların hayata geçirilmesinde teşvik edici bir rol oynayacağını umuyoruz.”

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Banu Taşkın Nitelikli eğitim temel bir insan hakkıdır. Biz de Türk Eğitim Vakfı 56 yıldır gençlerimizin bu haklara ulaşabilmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanabilmesi için çalışıyoruz. Ülkemize ve insanlığa katkı sağlama yetkinliğine sahip, yetenekli, başarılı ve maddi imkânları kısıtlı olanlar başta olmak üzere öncü gençleri ve onların yetişeceği eğitim sistemini desteklemek için çalışıyoruz. Gençlerimize sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp; En büyük gücümüz, potansiyellerini gerçekleştirmeleri için gelişimlerine çok taraflı olarak katkıda bulunmayı hedeflediğimiz çalışmalarımızdır. Türkiye İş Bankası ve İş Portföy Yönetimi ücretli eğitim dostu kurumlar gibi. Özellikle kurumlarla yaptığımız çalışmaların nitelikli, sürdürülebilir ve toplumsal etkisinin güçlü olmasını çok değerli buluyoruz. Çalışmalarını bireysel ve kurumsal bazda sürdüren bizim gibi vakıflar için bu vakıfların uzun vadeli ve yaygın etkisi, ortaya çıkan faydanın katlanarak büyümesini sağlıyor. Öğrencilerimize maddi destek sağlamanın ötesine geçen, eğitim, staj ve mentorluk imkanlarıyla eğitim ve yaşam yolculuklarında çok yönlü ve sürdürülebilir destek sağlayan İş Portföy’e, yaşadığımız sorunsuz döngünün ortaya çıkmasına katkılarından dolayı teşekkür ederiz. arzu.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu