Haber

Ümit Özlale: Enflasyonda Baz Etkisi Dönemi Açıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Yıllık enflasyon Kasım ayında yüzde 2,88 artmasına rağmen baz etkisiyle yüzde 84,39’a geriledi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, “Enflasyonda baz etkisi dönemi açıldı. Bundan sonra fiyatlar her ay yüzde 3 artsa da yıllık enflasyon yüzde 43’e inecek. AKP hikayeyi de anlatacak” dedi. ‘Enflasyonu 41 puan düşürdük’ 12 aylık ortalamalardaki yıllık değişime bakarsak “Enflasyon yüzde 70,4’ten sadece yüzde 66,6’ya gerileyecek” dedi.

TÜİK’in bugün açıkladığı verilere göre; Enflasyon Kasım’da yüzde 2,88 oldu. Bu artışa karşın yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 84,39’a gerilemiştir.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Özlale, fiyat artışlarına ilişkin tabloların yer aldığı paylaşımında şunları söyledi:

“Enflasyonda baz etkisi dönemi açıldı. Bundan sonra fiyatlar her ay yüzde 3 artsa da yıllık enflasyon yüzde 43’e inecek. AKP ‘Enflasyonu 41 puan düşürdük’ hikayesini anlatacak. 12 aylık ortalamalarda yıllık değişime bakacak olursak, enflasyon yüzde 70,4’ün üzerinde ancak yüzde 66,6’ya düşecek.

Daha çok dar gelirli vatandaşlarımızı ilgilendiren gıda, iletişim ve alkollü içecekler-tütün kümelerinde baz etkisi dönemi başlamadı.

Örneğin gıdada yıllık enflasyon yüzde 102,6. 144 harcama kümesinden 60’ında baz etkisinin olduğunu görüyoruz. Burada yemek hizmetleri dikkat çekicidir. Dışarıda gıda fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,45 artmasına rağmen yıllık enflasyon 1,39 puan gerilemiş görünüyor. Çözüm; Fiyatlar hala çok hızlı artıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu