Ekonomi

Yöneticiler C-Summit ile ‘seviye atlıyor’

C-Level (CFO, CHRO, CMO, COO, CTO/CDO/CIO vb.) yöneticiler, iş dünyasının karmaşıklığına meydan okuyabilen, dijitalleşmeye ve geleceğin trendlerine ayak uydurabilen, sürdürülebilir başarı elde edebilen kurumların en değerli varlıkları haline geldi. başarı. C-Level yöneticileri aynı zamanda Türkiye ekonomisinin gelişmesinde ve kurumların küresel pazarlardaki etkinliğinin ve başarısının artmasında kritik bir rol oynamaktadır. Bu liderler, kuruluşlarının stratejik yönünü belirleyen, üst düzey kararlar alan ve iş birimlerinin performansını denetlemekten, yönetmekten ve geliştirmekten sorumlu olan üst düzey yöneticilerdir.

Veri Uzmanı en aktif liderleri belirler

İnsan Kaynakları Danışmanlığı alanında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden DataExpert ile 2016 yılından bu yana düzenlenen ve BMI Business School İstanbul tarafından düzenlenen C-Summit Serisinde Türkiye’nin En Aktif 50 Fonksiyon Lideri, yani Türkiye’nin en aktif C-Seviyesi yöneticileri. belirleniyor. Sektörde yakından takip edilen ve yoğun ilgi gören “En Etkili 50 Fonksiyon Lideri” araştırmaları, “En Etkili 50 CFO”, “En Etkili 50 CHRO”, “En Etkili 50 CMO” ve “En Etkili 50 Teknoloji Lideri”C-Level yöneticileri ve başarıları, aldıkları ödüllerle farklı iş birimlerinde yakından takip edilmektedir.

Başarı gözden kaçmaz

Geçtiğimiz yıllarda En İyi 50 Fonksiyonel Lider listesine giren birçok yönetici, bugün görev ve sorumluluklarını genişletmiş görünüyor. Mesleki basamakta hızla yükselen ve yeni pozisyonlara gelerek adeta birer koltuk haline gelen bu isimler, bugün üstlendikleri değerli rollerle hem kurumlarının hem de Türkiye ekonomisinin başarısına katkı sağlamaya devam ediyor.

Örneğin geçtiğimiz yıllarda En Aktif 50 Fonksiyon Lideri listesine girerek ödül alan Özgür Burak Akkol, Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Lideri iken 2019 yılından itibaren MESS ve TİSK Başkanlığı yapmaktadır. Ayrıca Akkol, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Küme Lideri olarak atanmıştır. Yine ödülü alan isimlerden biri olan Görkem Elverici, Şişecam’ın CFO’su iken 2020 yılı itibarıyla Şişecam’ın CEO’su oldu. Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, son kabinede Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yaptı.

Altunkaya: Başarılar tesadüf değil

Dünyanın en büyük şirketlerine üst düzey yönetici teklifleri yaptıklarını ve dünyanın önde gelen kelle avcısı şirketlerinden biri olduklarını belirten Veri Uzmanı Genel Müdürü Hasan Altunkaya, araştırma kapsamında 5 binden fazla yöneticinin araştırmalara dahil edildiğine dikkat çekti. C-Zirvesi Serisi araştırmaları kapsamında. Altunkaya, değerlendirmelerinde yöneticilerin bulundukları dönemdeki durumları, görev aldıkları projeler, deneyim süreleri ve Türkiye’nin ekonomik ve beşeri sermayesine katkılarının dikkate alındığını söyledi. Her fonksiyonda verilen ödüllerde bugüne kadar 600 fonksiyon lideri, “En Etkili 50 CFO”, “En Etkili 50 CMO”, “50 Etkili CHRO”Ve “En Etkili 50 Teknoloji Lideri”Listelerde yer aldığını kaydeden Altunkaya, şöyle konuştu: “Zirvelerdeki liderlerin deneyimleri ve akademik birikimleri dikkat çekiyor. Türkiye’nin En Aktif 50 CFO listesinde yer alan yöneticilerin yüzde 68’i yüksek lisans derecesine, yüzde 64’ü ise ortalama 10 yıl ve üzeri üst düzey yöneticilik deneyimine sahip. Ancak kadın yönetici oranının en yüksek olduğu alan insan kaynaklarıdır. En Aktif 50 CHRO listesinde Türkiye’nin en başarılı İK yöneticilerinin yüzde 58’i kadındı. İlk 50 Fonksiyonel Lider listesinde yer alan yöneticilerin profesyonel basamakları sürekli tırmanmaları, başarılarının tesadüf olmadığını gösteriyor.”söz konusu.

haber-yesilyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu