Haber

Alkollü sürücü motosiklete çarptı, sol bacağı kesildi

BEYKOZ’da karşı şeride geçen Tolga Duva, 33 yaşındaki Fatih Terzi’nin kullandığı motosiklete çarptı. Kazada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Fatih Terzi’nin sol bacağının kesildiği, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kazanın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Tolga Duva’nın serbest bırakıldığını öğrenen Terzi’nin ailesi isyan etti. Baba Lütfi Terzi, “Sollamanın yasak olduğu düz yolda 150-180 kilometre hızla sollama yaparak gelen bir araç oğlumu eziyor. Bu şahsın 3.22 promil alkollü olduğu tespit ediliyor. Ayrıca 3.22 promil alkolik olduğu tespit edildi. Uyuşturucu şüphesi üzerine karakola gittiler. Hakim bunu serbest bıraktı.” Duva’nın aracında bulunan Hakan D.’nin sosyal medya uygulamasında “Ben sarhoş olup her şeyi iki olarak gördüğümde bile sen birdin” paylaşımı dikkat çekti.

Olay, 29 Ekim akşamı Çavuşbaşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. Teze göre; Sürücü Tolga Duva, caddede seyir halindeyken sollama yaparken Fatih Terzi’nin kullandığı motosiklete çarptı. Kazanın etkisiyle Fatih Terzi motosikletinden fırlayarak yerde sürüklendi ve ağır yaralandı. Tolga Duva, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Fatih Terzi’nin tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği, hayati tehlikesinin olduğu, sol bacağının diz altından kesildiği öğrenildi.

Kazaya neden olan sürücünün caddede aşırı hız yaptığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Tolga Duva’nın aracında bulunan Hakan D.’nin sosyal medya uygulamasında “Sarhoş olup her şeyi iki kişi gördüğümde bile sen aynıydın” paylaşımı dikkat çekti. Öte yandan Fatih Terzi’nin yakınları, Tolga Duva’nın kaza sonrası gözaltına alındığını ve daha sonra serbest bırakıldığını söyleyerek isyan etti; Ayrıca karşı tarafın olaydan sonra çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini silmeye çalıştığını belirterek, kazaya tanık olanların tehdit edildiğini iddia etti.

“OĞLUMU BİÇTİ, 3.22 PROMİL ALKOL ÇIKTI”

Baba Lütfi Terzi, “Sollamanın yasak olduğu, yerde düz bir çizginin olduğu bir yerde, 150-180 kilometre hızla yanlış sollamayla gelen bir araç oğlumu eziyor. Daha sonra bu kişinin olduğu tespit edildi.” 3.22 promil karakolda sarhoş. Uyuşturucu şüphesi üzerine karakolda saç ve kan örnekleri de alınıyor.Hakim onu ​​serbest bırakıyor.Sarhoş olduğu belli, paylaşımları ve sözleri var.O da itiraf ediyor Alkollü olduğunu, yanlış kişiye tecavüz ettiğini, ancak serbest bırakıldığını, çocuğumuzun şu anda hastanede, bir bacağının yoğun bakımda kesildiğini, ölüm tehlikesinin devam ettiğini, doktorların ‘her an’ diyorlar. “Her şeye hazırlıklı olun” diyor. Burada beklentimiz adalet. Devlet hem benim hakkımı hem de kendisinin hakkını korumalıdır.” söz konusu.

“ARADILAR VE TEHDİT ETTİLER”

Lütfi Terzi, “Karşı taraf ertesi gün birileriyle telefona ya da bizzat gelerek olay yerindeki kameralarla ya da görgü tanıklarını iş yerlerini tehdit etti. Avukatlarımız bunu aslında bildirecektir ama bunun da bildirilmesi gerekiyor. Acaba başvurulacak mı? Bu yöntemlere de mi? Biz de çaresiz değiliz. Hatalarını örtecekler.” “Bunu gerçekleştirmek için hem tanıkları tehdit ettiler, hem de kamera görüntülerini silmekle tehdit ettiler.” dedi.

“HİÇ BİR PARÇASI KIRILMADI, BACAĞINI KESTİLER, ENTÜLE ETTİ”

Fatih Terzi’nin ağabeyi Deniz Terzi ise, “Kardeşim 33 yaşında bir iç mimardı. 29 Ekim’deki olaydan birkaç saat önce birlikteydik. Yeni doğmuş bir bebeğim var, onu sevmeye geldi. Gidiyordu. Kutlamalara katılmak için biraz üzgündü, boğazındaki ağrıyı dindirmek için evden çorba içmek için çıkmıştı, dışarı çıkmıştı, yanlış sollama ve fazla alkol aldığı için kardeşimi orada biçmişti, hastaneye geldiğinde , ameliyattan önce babamın imzasını aldılar, hiçbir yeri kırılmadı, bir bacağını kestiler, yoğun bakıma gittim, kalbi güçlendiriciyle çalışıyordu, entübe edildi, kafasında kırık olmasına rağmen Kaskı vardı, “Motosiklet kullanıyordu, kaskı ve yeleği vardı. Kardeşimin olduğu şeride karşı taraftan hatalı bir sollama ile girdi, onu biçti ve yoluna devam etti. 3.22 promil çok yüksek.” dedi.

“BU DURUMDA HAKİM NASIL SERBEST BIRAKABİLİR?”

Deniz Terzi, “O gece arabasını paylaşıyor. Alkolünün yüksek olduğunu da beyan ediyor. ‘Geceye not bırakmak’ için paylaşıyor. Bıraktığı not ise kardeşimi öldürmek. Elinde o kadar çok para varken kendi sözleriyle ve o kadar çok kuralı ihlal etti ki, kardeşimi öldürecek.” Bahsi geçmişken, uykuya yatırılır ve uyandırılamaz. Bu durumda hakim bu suçluyu nasıl serbest bırakabilir? Biz bunun peşindeyiz. Şu anda bu konunun peşine düşmek istemiyorum. Şu an yoğun bakımdaki kardeşimin yanında olmak istiyorum.” der gibi konuştu.

mustafakemalpasaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu