Haber

Beijing, Kovid-19 Kontrolü İçin Barikat Kurulmasını Yasakladı

Beijing’in Haidian bölgesinde bulunan Zhongguancun’da bir mahalleye girişte sıhhat durumunu kaydettirmek için QR kodunu okutan bir bölge sakinini gösteren arşiv fotoğrafı, 12 Haziran 2022. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)

BEİJİNG, 28 Kasım (Xinhua) — Çin’in başkenti Beijing Pazar günü, kentte virüse karşı alınan önlemleri iyileştirme ve kapatılan konut sitelerinin girişine barikat kurma uygulamasını yasaklama sözü verdi.

Beijing Belediyesi Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Başkan Yardımcısı Liu Xiaofeng düzenlenen basın toplantısında, yeni Kovid-19 vakalarında sürekli bir artışla karşı karşıya bulunan Beijing’in salgın denetim tedbirlerini yeni şartlara nazaran optimize etmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle yüksek risk bölgelerinde bina kapılarına ve konut sitelerinin girişlerine barikat kurulması katiyen yasaklandı. Mahalle düzeyinde salgın denetim ve önlemeden sorumlu bir belediye vazifelisi olan Wang Daguang, tıbbi yardım hedefli ulaşım, acil durum kaçışları ve kurtarmalar için geçişlerin açık tutulması gerektiğini belirtti.

Wang, gerekli kaideleri karşılayan konut sitelerinin izole idareden gecikmeden çıkarılacağını söyledi.

Beijing’de Cumartesi günü mahallî olarak bulaşmış 747 teyitli Kovid-19 hadisesi ve 3.560 lokal semptomsuz hadise bildirildi. Kentte Cuma günü bildirilen mahallî olarak bulaşmış hadise sayısı 586, semptomsuz hadise sayısı ise 2.009 olmuştu.

Beijing mahallî idaresi daha evvel de temel muhtaçlık gereçleri satan alışveriş merkezleri ve süpermarketlerin tekrar açılışını hızlandırma kelamı vererek Kovid-19 olaylarından etkilenen bu çeşit ticari satış yerlerinin gerekli bir günlük kapanma ve dezenfeksiyon süreçlerinin akabinde yine açılmalarına müsaade verileceğini söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu