Haber

Diyarbakır’da suyun yüzde 13’ü Hamravat suyundan karşılanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Gözeli Su Havzası’nda açtığı sondajlarla tarihi Hamravat suyu çeşmelerden akıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kentteki içme suyu kapasitesinin artırılması için harekete geçen Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşletmesi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Hamravat suyu olarak da adlandırılan Gözeli Havzası’nda açılan 4 kuyuya ulaştı.

Gözeli su kaynağından faydalanmak için mevcut 16 sondajda ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kent merkezine verilen suyun yüzde 13’ü Hamravat suyundan karşılanacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, devam eden çalışmaları inceleyerek DİSK Genel Müdürü Fırat Tutşi’den bilgi aldı.

Bölgede yapılan çalışmaların değerine dikkat çeken Çiftçi, şunları söyledi:

“Şehrimizin su açısından geleceğini garanti altına alıyoruz. Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu talebini karşılamak için Gözeli Su Havzasında açtığımız yeni sondajlarda verimli su elde ettik. Hayırlı olsun.”

Çalışmaları hakkında bilgi veren Tutsi, “Her sondaj ve rehabilitasyon sonucunda tarihi Hamravat suyumu koruyup geliştireceğiz. Kaynak sularımızı korumayı, korumayı ve gelecek nesillere ulaştırmayı hedefliyoruz.” sözlerini kullandı.

besniajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu