Haber

İnegöl 7,2 büyüklüğünde sallandı! Senaryo gerçeği aramadı!

BURSA (İGFA) –İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Grubu (İNDAK), 17 Ağustos depreminin yıl dönümü öncesi deprem gerçeğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçeği yansıtmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. bu konuda.

INDAK’ın arama kurtarma görevlilerinin afetlere tam anlamıyla hazır olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen tatbikat, hazırlanan senaryo üzerinden birebir uygulanarak gerçekleştirildi. Hafta içi yıkım çalışmalarının başladığı Yazıcılar Sitesi kentsel dönüşüm alanında arama kurtarma çalışması yapıldı. Burada yıkım öncesi binalara yerleştirilen cansız maketler gruplar halinde enkaz altından kurtarıldı.

Hazırlanan senaryoya göre; 12 Ağustos Cumartesi günü saat 05:35’te merkez üssü Bursa’nın İnegöl ilçesi olan 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Oluşan büyük hasarın ardından AFAD’ın acil takviye talep etmesi üzerine saat 06.00’da dernek merkezinde toplanan 140 kişilik INDAK ekibi müdahale için bölgeye hareket etti. Arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede sağlık ekipleri, belediye ekipleri ve 11 araç ile İndaK hazır bulundu. Enkaza girerek çalışmalara başlayan gruplar, tatbikat sırasında 5 kişinin hayatını kurtardı. Enkaz altından 7 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

KAHRAMANMARAŞ HİSSESİ HATIRLATMA

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, enkaz kaldırma çalışmalarını INDAK Başkanı Ömer Gürkan ile birlikte sahada takip etti. Bu arada tatbikatla ilgili açıklama yapan Önder Alper Taban, “İNDAK ekibimizle Yazıcılar Sitesinde canlı deprem tatbikatı yapıyoruz. Biliyorsunuz yakın zamanda yaşadığımız bir Kahramanmaraş depremi var. Burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

DAHA FAZLA PROFESYONELE İHTİYACIMIZ VAR

Deprem döneminde daha fazla profesyonele ihtiyaç duyulduğuna değinen Önder Taban, şunları söyledi:

“Tatbikatı yaptığımız bu alan, son dönemde kentsel dönüşümle ilgili yıkım çalışmalarının başladığı alandır. Burada İNDAK ile canlı tatbikat yapıyoruz. Yıkım çalışmaları başlamadan önce binanın içine cansız maketler ve bazı eşyalar yerleştirildi. Buradaki profesyonel gruplar tarafından kurtarılmaları ile ilgili çalışmaları bizzat deneyimledik ve sürdürdük. Daha fazla profesyonele ihtiyacımız olduğunu sallama döneminde gördük. İNDAK ilimizde gönüllü olarak kurulmuş bir sivil harekettir. İnegöl Belediyesi olarak onlara destek olmaya çalışıyor, bu süreçte ilerlemelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Olası bir sarsıntıda bu müdahaleleri IndaK ile hem kendi bölgemizde hem de diğer bölgelerde profesyonel ekipler yardımıyla çözmeye çalışacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu