Haber

İzmir’de Göztepe-Altay maçında tribünlerde yaşanan olaylarla ilgili 4 polis hakkında soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl İzmir’de Göztepe-Altay maçında tribünlerde yaşanan olaylarla ilgili 4 polis hakkında soruşturma başlatıldı.

İzmir Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada, Göztepe taraftarı MNA’nın araca atlamasını engellemede ihmalkar davrandığı düşünülen polis memurları G.İ, RD, FK ve EK hakkında soruşturma izni verildi. Göztepe-Altay maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı polis memurları hakkında soruşturma başlattı.

Etkinlik

27 Kasım 2022 tarihinde Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 20. dakikasında seyircilerden biri FE ve Altay taraftarlarının bulunduğu bölümden Göztepe taraftarlarının bulunduğu bölüme işaret fişeği atarken, Göztepe taraftarı Mehmet Çakır da yere düştü. yaralı.

Olay nedeniyle maç 22. dakikada durdurulduktan sonra Göztepe taraftarı Mehmet Nihat Aydın, yakaladığı köşe bayrak direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldırdı.

Yaşanan olaylar sonucunda hakemin isteği üzerine oyuncular soyunma odasına gitti ve yaklaşık 25 dakikalık beklemenin ardından maç iptal edildi.

Mehmet Nihat A. “kasten adam öldürmeye teşebbüs” ve Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet suçundan tutuklandı. Mehmet Nihat A. hakkında yürütülen soruşturma sonunda sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tribünlerde yaşanan olaylara ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 23 kişiden 19’u tutuklandı. FE dışındaki tutuklular daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 23 sanık için hazırladığı iddianamede sanık FE, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “tehlike oluşturabilecek aletler kullanmak” suçlamasıyla suçlandı. spor“Yarışma alanlarına girip kullanmak suretiyle yarışma düzenini bozmak” ve “genel güvenliği kasten tehlikeye atmak” suçlarından hapis cezası istendi.

Diğer sanıkların da “kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmek”, “spor alanlarına tehlikeli olabilecek araçları sokmak”, “spor alanlarında tehlikeli olabilecek araçları kullanarak müsabaka düzenini bozmak” ve “genel güvenliği kasten tehlikeye atmak” suçlarından cezalandırılmaları istendi. “.

Kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılabilmesi için İzmir Valiliği’nden izin bekleniyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu