Haber

A Milli Erkek Hentbol Takımı İtalya’yı 37-28 Yendi

SALON: Sakarya Serdivan Sporsalon

HAKEMLER: Stefan Ivanovic, Marko, Vujisic

TÜRKİYE: Enis Harun Hacıoğlu 2, Çetin Çelik 1, Ozan Erdoğan 1, Durmuş Ali Tınkır 2, Doruk Pehlivan 10, Coşkun Göktepe, Görkem Biçer 3, Baran Nalbantoğlu 2, Halil İbrahim Öztürk 1, Atakan Hoş, Eyüp Arda Yıldız 3, Çağlayan Öztürk , Alper Aydın, Samet Kanberoğlu 2, Ramazan Döne 10, Mehmet Emre

İTALYA: Domenico Ebner, Leo Prantner 1, Tommaso de Angelis 1, Giacomo Savini 2, Marco Mengon 1, Nicolo D’antino 1, Umbreto Bronzo, Stefano Arcieri 2, Simone Mengon 5, Andrea Colleluori, Endrit Iballi 1, Oliver Martini, Christian Manojlovic, Pablo Miguel Marrochi 3, Andrea Parisini 7, Alessio Moretti 4

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Tur ilk maçında İtalya’yı 37-28 mağlup etti.

Hızlı başlayan karşılaşmada Ramazan Döne 3 sayı atarken, ilk 10 dakikada skor 5-5 oldu. İlk yarının sonuna yaklaştığımızda karşılıklı goller devam etti. Her iki takım da ilk yarıyı önde bitirmek isterken Türkiye soyunma odasına 15-13 önde girdi.

İkinci yarının ilk 8 dakikasında üstünlüğü ele geçiren Türkiye, üst üste ataklarla skoru 23-18’e getirdi. İkinci yarının ortalarına doğru milli takım üstünlüğü elinde tutmaya devam etti. A Milli takım, rakip İtalya’nın aradaki farkı kapatmasına izin vermeden hücum ve savunmasını başarıyla sürdürdü. Maçın son 5 dakikasında skor 32-25’e ulaşırken, kaleci Mehmet Emre İtalya’nın ataklarını ustalıkla durdurdu. Maç Türkiye’nin 37-28 üstünlüğüyle sona erdi.

Rövanş maçı 5 Kasım Pazar günü İtalya’nın Chieti kentindeki Pala Santa Filomena’da saat 20.00’de oynanacak.

OKAN HALAY: AVANTAJLI BİR PUANLA KAZANDIK

Maçın ardından açıklama yapan Baş Antrenör Okan Halay, “Gerçekten zorlu bir maçtı. Beklediğimiz türden bir maçtı. Maçın ilk ayağını gerçekten avantajlı bir skorla kazandık ama henüz bitmedi. Pazartesi günü İtalya’da rövanş maçı var, şu anda avantajlı bir skor.” “Kazandık ama oraya gittiğimizde sıfır sıfırmış gibi maça başlayacağız. Orada da kazanmak için oynayacağız. Umarım başarılı bir sonuç alıp Avrupa ikinciliğine hak kazanırız.” şampiyonluğu ve Dünya şampiyonası elemeleri var” dedi.

RAMAZAN DÖNE: İLK 10 DAKİKADA BİRAZ ZORLUK YAŞADIK

Takım kaptanı Ramazan Döne, şöyle konuştu: “Maçın zor geçeceğini biliyorduk. İlk 10 dakikada biraz zorlandık. Daha sonra hem hücumda hem savunmada istediğimizi yaptık. Antrenmanlarda çalıştıklarımızı ve açıkçası uyguladık. İstediğimiz puanla ayrılırız. Ama işimiz henüz bitmedi. Buradan İtalya’ya sıfır sıfır gidiyoruz. Oradan da kazanmak istiyoruz. İkinci tura çıkmak istiyoruz. 3-4 günlük bir süreç. Bu süreçte ufak tefek eksiklerimizi tamamlayıp İtalya’ya gidip oradan da galibiyetle dönmek istiyoruz. Buradan tüm Sakarya halkına teşekkür ediyorum. Herkese teşekkür etmek istiyorum. Herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Zafer onlara armağan olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu