Haber

Okan Buruk: İptal edilen golde faul olduğunu düşünmüyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, iptal edilen gollerde faul olduğunu düşünmediğini söyledi. Buruk, transferde önceliklerinin sol bek olduğunu da belirtti.

Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray, evinde Kayserispor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Bunlar bizim için güçlü haftalar. Özellikle fikstür anlamında maçlar birbiri ardına geçiyor. 7-8-9 eksik oyuncuyla yer aldık.” Afrika Kupası’na giden oyuncular, sakatlar ve cezalı oyuncular dahil. Bunlar asla mazeret üretmem. Maç sırasında oyuncu değişikliği yapma konusunda sınırlıyız. Oyunun başından sonuna kadar kazanmak istedik. Çok iyi bir oyun oynamadık, kazanmaya yetecek kadar oynadık. Kaçırdığımız goller oldu. Şahsen hücumda performanslarının yüksek olduğunu düşünmüyorum. Mertens hücumda iyi oynayan oyunculardan biriydi. Bireysel hata yaptık, şanssız gol yedik, maç boyunca kendi performansımızı tutturamadık, çok pozisyon yarattık, son kararlarımızın çoğunda doğru şeyler yapmadık. Kazanmak çok önemliydi, bu haftaları kazanarak geçirmemiz gerekiyor. Geçen hafta 5 dakika kala penaltıdan gol yedik. Geçen hafta kaybettiğimiz noktadan itibaren grubun üzerindeki baskıyı da gördük. Genel olarak kazanmak güzeldir. Bir sonraki maçta çok daha iyi çalışmamız gerekiyor. Oyuncularımız geri dönecek. Seçeneklerimiz artacak. Sacha herhangi bir antrenman yapmadan oynadı. Kaan’ın ağrıları vardı, onu sol bek olarak kullandık ve elimizden geleni yapmaya çalıştık. Genç oyuncularımız girdikten sonra faydalı oldular. “Onlara mühlet vermek beni mutlu eden şeylerden biri” dedi.

“İptal edilen golde faul olduğunu düşünmüyorum”

Hakemin kararları sorulduğunda Buruk, “İptal edilen golde faul olduğunu düşünmüyorum. Bu faulse futbolun adı değişmeli. Her maçta faul olmalı. 2-0 kazandığımız çok kritik gol. İptalini anlamadım. EVET VAR’dan da uyarı gelebilirdi. Genelde VAR’dan uyarı gelmedi. Penaltı pozisyonunda VAR’dan uyarı geldi sanırım. İki takıma verilen penaltılar gerçekti. Hakemin son haftalarda olduğu gibi maç içinde takdir yetkisini rakibimiz lehine kullandığını düşünüyorum. Kimse bundan memnun değil. “Ne olursa olsun daha iyi olmamız lazım. Hakem de bilerek ya da bilmeyerek hata yapabilir, bunların üzerini çizip bundan sonra en iyisini yapmamız lazım. Hiçbir şeye bahane üretmeden elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız” dedi.

Sarı-Kırmızılıların teknik direktörü, bu sezon Ocak ayı olmasına rağmen 32. maçlarını oynadıklarını belirterek, “Geçen yıl ligi 38 maçta tamamladık. Bu ay sonunda geçen yılki sayıya ulaşacağız. oyuncularda bir yorgunluk. Geçmişte Şampiyonlar Ligi’nde oynayan takımlar ligde kötü işler yapmıştı. Bunu gördük, tersine çevirdik. Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandık, aynı durumdayız. Ligde rekabet var. Son haftalarda takım sayımızda eksiklikler var. Oyuncularımın özgüven anlamında daha iyi işler yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Zaha ve Tete aynı formda. Onlar da aynı formdalar. “Kendilerine daha fazla güvenmeleri ve hedef hakkında daha fazla düşünmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bugün Zaha’nın hatta kaldığı durumlar vardı. İkinci yarıdaki performansı daha iyiydi. Oyuncularımın gelişeceğine inanıyorum. Bu anlamda oyuncularımıza destek olmamız lazım” dedi.

“Her stadyumda bire bir karar alınmalı”

Okan Buruk, sarı kart gördüğü pozisyonla ilgili 4. hakemle neler konuştuğu sorusuna şu yanıtı verdi: “Gol pozisyonundan bahsettim. Kulübede tekrar gördüm. Buna penaltı verilmezdi. Ben de faul olduğunu düşünüyorum. Her stadyumda farklı kararlar veriliyor. Birçok takım bundan rahatsız. Sadece bundan rahatsız değiliz. Faul standardının olmaması herkesi mutsuz ediyor. Umarım iyi olurlar. VAR hakemleri de artırıldı.Geçen hafta bize göre 3 net penaltı durumu verilmedi.Diğer statta da aynı durum penaltı olarak değerlendirildi.Bunu bahane olarak söylemiyorum ama her maçta aynı. stadyum. “Kararlar verilsin. Bizim gibi kadronun yansımasını yansıtıyor.”

“Ümraniyespor maçında Davinson’a süre vermeyi düşünüyorum”

Kolombiyalı futbolcu Davinson Sanchez’in durumuna ilişkin Buruk, “Programı belliydi. Hazırlıkları kupadaki Ümraniyespor maçıydı, 2 hafta önceden planlamıştık. Ümraniye maçında kendisine süre vermeyi düşünüyorum. Oyuncularımızın sağlığı çok önemli. Maçtan sonra tekrarlanmaması için sabırlı davranıyoruz. Davinson da “Sabırlıydık” dedi.

“Öncelik sol bek transferinde”

Sol bek pozisyonuna ihtiyaçları olduğunu anlatan Okan Buruk, “Barış’ı önde kullanmak istiyoruz. Barış sol bek de iyi oynuyor. Galatasaray’ın sahadaki en iyi oyuncularından biriydi. Takıma katkısı değerliydi. Orta sahaya ve hamlelere biz karar vereceğiz. Öncelikle elimizdeki oyuncuları değerlendirmek istiyoruz.” Önümüzdeki haftalarda bu konuda daha net bir karar vereceğiz. Öncelik sol bek. Ayrılma durumuna göre karar vereceğiz. Çok güzel ve pahalı oyuncularımız var. Çok pahalı bir takımımız var. Galatasaray yatırım yaptı. Birçok oyuncumuza teklifler var. Buna göre kendi geleceğimizin yoluna karar vereceğiz. “Satın alacağız. Orta saha ve forvet arkası karar vereceğimiz yerlerden biri. Oyuncu satma durumu varsa bundan sonra bu anlamda bir şeyler düşünebiliriz” dedi.

“Hedefimiz kalan 18 maçı kazanmak”

Sezonun yoğun geçtiğini belirten Buruk, “Her takım puan kaybedebilir. Geçen hafta şanssız bir şekilde puan kaybettik. Dün de F.Bahçe puan kaybedebilirdi, bugün yine kaybedebilirdik. Bundan sonra da bu puan kayıpları olacaktır. Bizim Amacımız kalan 18 maçı kazanmak. Kazanırsan şampiyon olursun. Geçen hafta geçen sene üst üste 14 maç kazandık. Bu seriyi yakalamak istiyoruz. Avrupa’da devam ediyoruz. Hedefimiz başarılı olmak. Avrupa Ligi’nde. Ayrıca Türkiye’de şampiyon olmak. Her iki takım da şampiyonluğa inanıyor. Kazandığımız maçın ardından enerjimizi yükseltmemiz gerekiyor. “Trabzon karşısında zor bir deplasman maçı oynayacağız. Ondan önce kupa var” dedi.

“Icardi’nin hafta sonu takımda yer alabilecek konumda olacağını düşünüyorum”

Son olarak Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin durumu hakkında bilgi veren Okan Buruk, “Ona belli bir dinlenme süresi verdik. Çarşamba günü kademeli olarak idmanlara başlayacak. Hafta sonu durumuna bakıp karar vereceğiz. Verdiğimiz program dahilinde hazırlanıyor. Geldikten sonra ayağının durumunu kontrol edeceğiz. Hafta sonu sözlerini “Sonuna kadar takımda yer alacak konumda olacağını düşünüyorum” diye tamamladı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu