Haber

Polonya Başbakanı Morawiecki: Tarafsız bir hükümet kurmak istiyoruz

Morawiecki, basın toplantısında 15 Ekim genel seçimlerinin öncekinden tamamen farklı bir parlamentoyu ortaya çıkardığını belirtti.

Başkan Andrzej DudaCumhurbaşkanı’nın yeni hükümeti kurma konusunda kendisine verdiği görev doğrultusunda önerdiği kadroyu 7-8 gün içinde sunacağını kaydetti. Morawiecki, ” Öncekinden tamamen farklı, ‘partizan olmayan’ bir hükümet kurmak istiyoruz. Denge hükümeti olacak bir hükümet istiyoruz.” söz konusu.

MorawieckiPolonya halkının çeşitli parti ve grupları seçmesi nedeniyle onların çeşitli programlarının en değerli unsurlarını bir araya getirmeyi amaçladığını vurguladı.

MorawieckiHükümet 27 Kasım’a kadar çoğunluğu sağlayıp güvenoyu alamazsa parlamento alternatif bir hükümet lideri önermek için oylama yapacak.

Polonya Cumhurbaşkanı DudaGeçen hafta millete hitaben yaptığı konuşmada parti liderleriyle istişarelerin ardından yeni hükümeti kurma görevini vermişti. Morawiecki‘ye vermeye karar verdiğini açıkladı. Morawiecki‘nin partisi Hukuk ve Adalet, 15 Ekim seçimlerinde en fazla oyu almasına karşın parlamento çoğunluğu için yeterli sandalye sayısına ulaşamadı.

haber-sereflikochisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu