Haber

Uzmanlar Haber7’ye duyurdu! Türkiye büyük bir operasyona mı başlıyor?

    Haber7-Özel

Bugüne kadar gerçekleştirdiği operasyonlarla terör örgütlerinin adeta belini kıran Türk Silahlı Kuvvetleri, terör sorununu Türkiye’nin gündeminden çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu içerikte 28 Mayıs seçimlerinin ardından terör örgütüne yönelik operasyonlar hız kazandı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri bugün başarılı bir operasyona daha imza attı. Tel Rıfat ve Menbiç’e Operasyonlarda öldürülen teröristlerin listesine yeni isimler eklendi. bugünkü operasyonda 16 teröristetkisiz hale getirilmesi ile bölgede öldürülen terörist sayısı 57’yegül.

Türkiye’nin kritik seçimlerin ardından Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarını artırmasının nedeni Haber7uzmanlara sordu. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Casinve T Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ,Menbiç ve Tel Rıfat’ta gerçekleştirilen operasyonun bir başlangıç ​​olduğunu ve bundan sonra Türkiye’nin teröre karşı çok daha etkin bir pozisyon alacağını belirtti.

TÜRK MİLLİ OYUNU GÖRÜYOR

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Kazan,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimler öncesi Suriye ve Irak’ta terör örgütü PKK ile mücadeleye devam edileceği mesajını verdiğini ifade eden Başkan Erdoğan, şunları kaydetti: “Öte yandan karşı taraftan gelen baskıların muhalefet kanallarından geldiğini, ordunun bazı emperyal devletlerle birlikte Irak ve Suriye’den çekileceğini ve buna Libya’nın da dahil edileceğini gördük. Gördük ki; muhalefet lideri çok daha tehlikeli bir şekilde Rusya’ya meydan okudu. Burası Türkiye. Türkiye’yi çok zor duruma sokar. Bunlar başarısız oldu. Türk milleti oynanan oyunun farkına vardı.”söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kazanmasının ardından iç siyasette elinin daha da güçlendiğini belirterek, Hakan Fidan’ı tüm dünyanın gördüğü bir üslupla Milli Savunma Bakanı değişikliği ve değişimle Dışişleri Bakanlığı’na getirdi. MİT Başkanı olarak 21. yüzyılda Türkiye’nin yeniden inşasını yeni bir ruhla başlattı. . cassin “Bu yeniden yapılanmada birinci hedef terörü bitirmek. Türkiye teröre yenilmeyecek kadar büyük bir ülke. Bunun için Suriye ve Rusya ile Münbiç’te anlaşma yapılıyor. Özellikle Suriyeli mülteci sorunu ile aramızda çok mesafe var.” Sayın Sinan Oğan’ın desteğiyle, barışçıl bir çözüm yolu ile seyahat ettik.”dedi.

PKK’NIN KAFASINA BALYAYLA İNECEK

Türkiye’nin bundan sonra terör örgütü PKK’nın başına balyoz gibi geleceğini söyleyen Caşın, şunları söyledi;

İşte bu tür şeyler PKK’nın kafasına balyoz gibi saplanır. Kandil’dedir. Türkiye, Suriye ve Irak’ta kurulan tuzağa ve onu kuranlara karşı hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu, PKK’nın artık konuşamayacağı ve terör sorununun çözüleceğine dair bir kararlılığın ifadesidir. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok teröristi etkisiz hale getirmek önemli bir detay. Başka bir işlem yapılmadı. Balyoz inmeye başladı. Geri gelecek. Aynı zamanda büyük bir operasyon da olabilir. Bundan sonra terörle mücadele daha kararlı olacaktır.  

ABD A VE B PLANI

Bu operasyonları ABD’nin çift yönlü seçim planı çerçevesinde değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ “ABD’nin A ve B olmak üzere 2 planı vardı. A planı, Cumhur İttifakı iktidarı bırakıyor ve operasyonlar hızla durduruluyor, ABD oraya koşuyor. Cumhur İttifakı gücünü sürdürüyor ve ABD’nin eline ne geçecek” Şimdi ABD A planını rafa kaldırdı, B planını uygulamaya koydu. B planında bir grup, devletin terörle mücadelede asla geri adım atmayacağını bildikleri için bekledikleri ve korktukları büyük operasyonu engellemek için harekete geçti.”söz konusu.

HELİKOPTER İLE TRANSFİYE BAŞLADILAR

Başbuğ, Mart ayında aralarında üst düzey PKK/YPG üyelerinin de bulunduğu helikopterlerin Kuzey Irak’ta düşmesinin gizemini çözemezken, 4 gün önce Suriye’nin kuzeydoğusunda bir ABD helikopterinin daha düştüğünü söyledi. “ABD, teröristleri Irak’tan Suriye’ye helikopterlerle sevk ediyor. Daha geçen gün iş yerinde 22 ABD askerinin yaralandığını söylediler ama kaçı Amerikalı, kaçı bilinmiyor.”ifadeleri kullandı.

Önceki gün Öncü Pınar’a yapılan saldırıyı hatırlatan Başbuğ, bu saldırı sonucunda Tel Rıfat ve Münbiç’e operasyon düzenlendiğini söyledi. Operasyonu ‘büyük’ ​​olarak nitelendiren Başbuğ Bu büyük operasyon dediğime bakmayın, beklenen Fırat Kalkanı ya da Zeytin Dalı Harekatı gibi değil ama güzel sonuçları olan bir operasyondu.dedi.

BÜYÜK OPERASYONU AÇACAK MI?

reis, “Tel Rıfat ve Menbiç’te gerçekleştirilen operasyon büyük bir operasyonun önünü açar mı?”soruya “Önümüzdeki dönemde büyük bir harekatın önünü açıp açmayacağını söylemek için henüz erken. Çünkü Rusya burada rejimle birlikte hareket etme talebinde bulundu. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da memnuniyetle karşıladı. Giderek artan bir ivmeyle devam ediyor. Yavaş ama son zamanlarda tepki veriyor” dedi. Sonuçlar için zorluyoruz.şeklinde cevaplanmıştır.

SİHA’LARIN ÖNEMİ

Başbuğ, Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda SİHA’ların önemine dikkat çekti. “Bizim harekatlarımız ABD gibi yürütülmüyor. Çaresiz bırakmıyorlar. Nokta harekâtımızın kimseye zararı yok. Bu harekâtlar ya yerinde askeri birlik ile ya da teknoloji yani SİHA ile yapılıyor. SİHA’lar Bölgede çok iyi kullanılmaktadır.Risk almadan en az maliyetle.En az hasarla işlemleri tamamlıyoruz.SiHA ile onlarca aracın işini koltuğunuzdan yapabilirsiniz.Bu sebeple SİHA kullanımı çok doğrudur. ve çok mantıklı. Şok etkisi yaratan o. Hiç ummadığı bir anda SİHA’nın attığı kurşunu üstünde görüyor ve gördüğü son şey oluyor.söz konusu.

 

KAYNAK: HABER7

ortahisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu