Sağlık

Nerlidere Belediyesi’nden Vatandaşlara Psikolojik Destek

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Manevi Danışmanlık Birimi, sosyal yaşamda çeşitli sorunlarla karşılaşan vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor.

Narlıdere Belediyesi’ne bağlı Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Manevi Danışmanlık Birimi, ilçede yaşayan vatandaşlara manevi takviye sağlıyor. Haftanın belirli günlerinde sosyal yaşamdaki gelişmelerden etkilenen vatandaşlara hizmet veren Manevi Danışma Birimi; Gergin hayat, aile sorunları ve gelecek kaygısı gibi sorunlarla karşılaşanların yanındadır. Toplumsal yapıdaki dönüşümlerden etkilenen vatandaşların yaşadıkları sorunlarla baş edebilmeleri ve hayata uyum sağlayabilmeleri için çalışan birim, ücretsiz olarak hizmet veriyor.

“KORKULARINI VE KAYGILARINI AZALTACAĞIZ”

Psikolojik Uygulama Birimi Başkanı Psikolog Ayça Gül Danış, vatandaşların günlük hayatta pek çok sorunla karşılaştığını ve her sorunu tek başına çözmenin mümkün olmadığına değindi. Gerginlik, ailevi sorunlar ve çeşitli travmalarla mücadele etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza takviyeler yapıyoruz. Müşterilerimizi kendilerine güvenmeleri için motive ediyoruz. Onları sorunlarını nasıl aşabilecekleri konusunda teşvik ediyor ve bilgilendiriyoruz. Örneğin 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinden sonra ilçemize yerleşen çok sayıda depremzedemiz oldu. Onlarla her zaman buluşur ve yaygaralarını azaltmalarına yardımcı oluruz. Ayrıca otizmli bireylerimiz ve engelli vatandaşlarımız için özel etkinliklerimiz bulunmaktadır. Genci, yaşlısı, çocuğu her vatandaşımızın yanındayız. Müşterilerimizin öz yeterliliğini ve yaratıcılığını harekete geçirmek için destekleyici ve yol gösterici olmaya devam edeceğiz.”

Psikolojik Danışma Birimi Başkanı Danış, aile içinde ve dışında fiziksel, cinsel, ruhsal ve ekonomik şiddete maruz kalan kadınların her zaman yanında olduklarını belirterek, “Birimimiz, mağdur olan kadınların yanında olmaya devam edecek. sosyal yaşamda çeşitli sorunlar yaşamaları ve korku ve kaygılarını yenmeleri için gerekli rolü üstlenmeleri” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hadimajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu