Sağlık

Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli, Kalp Sağlığı Haftası’nda ton balığının olumlu etkisine dikkat çekti

10-16 Nisan tarihlerinde düzenlenen ve kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratmanın amaçlandığı Kalp Sağlığı Haftası’nda uzmanlar, beslenmenin ve kalp dostu besinler tüketmenin önemine dikkat çekiyor. Yüksek omega-3, selenyum ve protein kaynağı olan ton balığına daha fazla yer açılmasını öneren Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, balık tüketmenin kalbi savunmaya yardımcı olduğunu ve bağışıklığı desteklediğini vurguluyor.

Ülkemizde kalp hastalıklarını önlemek ve topluma sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl Nisan ayının ikinci haftası Kalp Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Dengeli beslenme ile fiziksel aktiviteden daha zengin bir yaşam tarzı, insan vücudunun en çok iş yükleyen organı olan kalbi insan hayatı boyunca korumaya yardımcı olur. Kalbi korumak için kalkan görevi gören Omega-3 yağı, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı balıkta yüksektir. Omega 3 açısından oldukça güçlü bir balık türü olan ton balığı, düşük kalorisi ve insan sağlığı açısından en faydalı doğal protein kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor. Potasyum, magnezyum, çinko, selenyum, fosfor, demir gibi mineral ve vitaminler içeren ton balığı; Bu özellikleri sayesinde bağışıklığı destekler ve birçok hastalığa karşı koruyucu etki sağlar.

“Yüksek omega-3, selenyum ve protein kaynağı olan ton balığına yer açın”

Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli, kalp sağlığınıza dikkat ederseniz size sorulacak ilk soru ne sıklıkta balık tükettiğiniz olacaktır. Balık sadece bir protein kaynağı değil, içerdiği Omega-3 sayesinde kardiyovasküler sistem için de faydalı etkilere sahip. Eskimolarla Araştırma; Vücuda faydalı yağları sıklıkla tüketen kişilerde kalp krizi geçirme oranının çok düşük olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Omega-3 açısından güçlü yağlı balıklardan biri olan ton balığı; Kandaki yağ seviyesini düşürür, damar sertliğinden korur, damarlarda pıhtı oluşma riskini azaltır ve tansiyonumuzu dengelemekten birçok sağlık sorununun önlenmesine destek olur. Kalp sağlığınızı korumak istiyorsanız, sadece okyanusların berrak sularında yetişen ve doğal balıkçılıkla avlanan balıklarda bulunan selenyum mineralinin yanı sıra, yüksek oranda Omega-3 içeren ve protein kaynağı olan ton balığı tüketin. , hayatınızın en önemli yerine koyun ve haftada en az iki kez tüketin.”

Ton balığı 100 gramlık kutuda tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının %47’sini karşılar. Özellikle ton balığını haftada en az iki kez zeytinyağı ile tüketmek vücudun Omega 3 ihtiyacını karşılar.

Dardanel’in tanımları ile ton balığı masaya daha çok oturuyor

Türkiye’yi ton balığı ile tanıştıran ilk marka olan Dardanel, doğum gününü de 16 Nisan Kalp Sağlığı Haftası kapsamında kutluyor. 39 yılı geride bırakan marka, kurulduğu günden bu yana Atlantik ve Hint okyanuslarının berrak sularında yetişen balıklardan özenle seçilmiş güvenli ve kolay açılır kutularda ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor. Ton balığının etkilerinden en yeterli şekilde faydalanabilmek için ürün seçiminde dikkatli olunması gerektiğini aktaran Dardanel, tüketicilere doğal, katkısız ve koruyucu içermeyen ton balığını tercih etmelerini tavsiye ediyor. Çanakkale aynı zamanda Türkiye’nin Balık Uzmanıdır | Dardanel web sitesinde sunuyor.

Her tercihe uygun alternatifler

Dardanel, cam kavanozda Dardanel Gurme Ton Balığı Fileto ya da pratik kullanıma uygun poşetlerde ton balığı gibi farklı kullanım alışkanlıklarına uygun seçenekler de tüketicisine sunuyor. Gün içerisinde yemek yapmaya vakti olmayanlar veya hızlı ve pratik bir lezzet arayanlar için kolay açılır kapağı ve ankastre çatalı ile besleyici “Aç Ye” lezzetleri tüketilebilecek bir alternatif haline geliyor. evde, ofiste, sporda veya seyahatte hemen hemen her yerde. Dardanel’in kullanım kolaylığı sağlayan kolay açılır kapağı aynı zamanda ülkemizde konserve kategorisinde de bir ilktir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu